Nieuw: Rymden

RYMDEN = BUGGE WESSELTOFT, MAGNUS OSTROM & DAN BERGLUND

rymden

Rymden is de naam van een nieuw trio met drie zeer bekende artiesten. De New Conception Of Jazz-pianist Bugge Wesseltoft werkt op “Reflections & Odysseys” samen met de Zweedse ‘rhythm section’ van E.S.T. (Esbjorn Svensson Trio): bassist Dan Berglund en drummer Magnus Ostrom. Wesseltoft wilde graag eens een instrumentaal piano-trio-project opstarten en besloot om maar gelijk het best mogelijke duo te vragen. De drie leden van de twee formaties, die in de jaren ’90 en ’00 ‘European jazz as its own art form’ op de kaart zette, vullen elkaar perfect aan en vonden het ‘a treat to play in the trio format (again)’. Naast innovatieve, dynamische, melancholische, cinematische, melodische en dromerige jazz hoor je flarden (‘70s/prog)rock en Scandinavische folk.

Live in Benelux:

6 april – Transition Festival – TivoliVredenburg – Utrecht

16 mei – Philharmonie – Luxembourg

17 mei – Jazz A Liege Festival – Le Reflektor – Liege

11 oktober – Flagey – Brussels

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s