WALFAD – Colloids

Soms krijgen we mail waarvan we in de lach schieten. In dit geval was dat vanwege de naam van de band. “WALFAD” (We Are Looking For A Drummer) is nou niet echt een doorsnee bandnaam. De jonkies stonden echter reeds bij grootheden als Procol Harum, Marillion en recentelijk bij Riverside op de planken. Lees hieronder hun (originele) bio, daaronder zullen we wat van hun nieuwe album vertellen.

walfad

Door Rinco Ennema 

 

Op hun website wordt nog geen gewag gemaakt van het nieuwe album “Colloids” en dat begrijp ik niet helemaal want het is een formidabel album dat alle aandacht verdient dat het kan krijgen. Met zeven tracks die allemaal iets ongrijpbaars hebben is het een aanwinst voor iedere liefhebber van progressieve rock. Ongrijpbaar in de zin van: ik herken het, maar waarvan? Wat is het? En als je gaat zoeken in je muziekcollectie kom je tot de ontdekking dat er toch echt niets is waar je deze muziek van zou moeten kunnen kennen.

Met de intro heb ik niet zoveel. Nu is dat wel vaker zo, maar in dit geval zeker. Doe dan gewoon een nummer minder, dit is nietszeggend en van geen invloed op de rest van de plaat. Maar wat daarna gebeurt… jongens wat gaaf!

Ik wordt omarmd door een deken van muziek, ik hoor een prettige stem die wordt gecombineerd met de juiste invulling qua arrangement. Zelfs de drummer (!) doet zijn werk voortreffelijk. Mooie prog met klassieke elementen op een eigentijdse wijze uitgevoerd in het nummer ‘In The Powder Keg’. Wat daarna komt, ‘Sisyphus Sons’ klinkt zo mogelijk nóg beter. Het nummer wordt in de laatste minuten nog even flink opgezweept.

Het dik tien minuten durende ‘Colloids’ bevat eigenlijk alle kenmerken van wat de band in zich heeft. Ook hier komt de heldere stem goed tot z’n recht. Bij ‘Rust’ moet ik een beetje denken aan een tamme versie van de muziek van het Spaanse Holywater (bestaan die eigenlijk nog?) en dein lekker mee op de golven van dit makkelijke deuntje. Dat deuntje duurt overigens niet het hele nummer, er zit een onwaarschijnlijk fijn uitstapje in.

‘Jottings’ zou je een soort van ballad kunnen noemen. Lekker veel gitaar en een bijzonder einde. Het laatte nummer heet ‘To Walk on the Water’ en laat wederom horen waarom deze jongelingen met de eerder genoemde “grote mannen” hebben mogen spelen. Het is gewoon een héle goeie talentvolle band waarvan wij in de toekomst nog veel meer hopen te horen.

colloids

Tracks:

1. Intro
2. In the Powder Keg
3. Sisyphus Sons
4. Colloids
5. Rust
6. Jottings
7. To Walk on the Water

https://www.facebook.com/walfadband/
http://www.walfad.com

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s