Hackberry – self titled debut album

“Good day,

We are Hackberry, a 5-piece instrumental prog-psychedelic-rock band from Groningen. In September last year we released our first full length self-titled album, which is now also available on vinyl. We would like to know if it would be possible to have the album reviewed by you guys…”

Zo begon de mail die we een poosje geleden ontvingen.

Nou lui, we from Rock Affairs, also “uut Grunn”, willen maar wat graag over jullie muziek schrijven. Want wat jullie maken is absoluut de moeite waard om aandacht aan te besteden!

hackbarryalbum

Door Rinco Ennema

Volgens de bandleden moeten we de stroming betitelen als een mix van progressieve rock, stoner, metal, grunge en psychedelica. En beter kan ik het ook niet beschrijven want het is precies dat. In december 2016 bracht de band al eens een EP uit (Desert Orchid) met vijf tracks, samen zo’n dikke vijfentwintig minuten. Met het eerste full-length album knallen ze er wat minuten bij, al staan er “slechts” vier nummers op.

Daar zitten echter wel twee bij met een bovengemiddelde speelduur: opener “Ophedian Strike” is goed voor zeventien minuten en zevenendertig seconden, afsluiter “Desert Orchid” (hee, waar kennen we die naam van?) beslaat dertien minuten en vijf seconden.

hackberrybandNa de heerlijke lange eerste track volgt “Miaggio” die zowaar een klassiek pianogeluid als intro laat horen. Dat slaat echter al snel om in, laten we zeggen: “gitaruuhhhhhhh!!!” Prima nummer, fijne melodie. Dat wordt met “Aboard” niet minder, een verhaaltje op zich met lekker toetsenwerk (zo’n orgeltje doet het toch weer goed), scheurende gitaren en de beukstokken worden ook prima gehanteerd. Dit zou trouwens wel een nummer zijn dat zich leent voor een goeie zangpartij, mits je er een geschikte stem én tekst voor weet te vinden.
“Desert Orchid” lijkt op dit album iets meer power te hebben dan op de eerder verschenen gelijknamige EP en is een beestachtige uitvoering waar ik met volle teugen van heb genoten. De band leeft zich lekker uit met deze vertolking en alles valt op z’n plek, lijkt me ook een fenomenale versie om live te zien en te horen.

Hackberry heeft een degelijk, goed album gemaakt dat smaakt naar meer. En we kunnen alleen maar hopen dat dat er ook komt. Voorlopig kunnen we prima genieten van deze plaat die we met plezier hebben beschreven.

Tracks:

1.Ophidian Strike 17:37
2.Miraggio 05:42
3.Aboard 08:19
4.Desert Orchid 13:05

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s