VANDAAG IS DE RELEASES “THE GREAT ADVENTURE” VAN THE NEAL MORSE BAND

Om de release van het nw album te ondersteunen is er een video uitgebracht voor het nummer “I Got To Run” – bekijk en deel hem hier

image001 (1)

The Neal Morse Band, bestaand uit Neal Morse (zang, gitaar, keyboards), Mike Portnoy (drums, zang), Randy George (bas), Bill Hubauer (keyboards, zang), Eric Gillette (gitaar, zang), brengt vandaag het nieuwe dubbel concept album “The Great Adventure” uit. Het album komt uit op Radiant Records en wordt gedistribueerd door Metal Blade / Sony Music. Er verschijnen drie verschillende formaten: een 2CD, een 2CD+DVD Special Edition met behind-the-scenes video’s van het maken van het album en een 3LP pakket.

 Vanaf 2 februari gaat The Neal Morse Band ook weer de wereld over om “The Great Adventure” live te vertolken. Ze beginnen in Nashville en komen dan eind maart naar Europa. Voor de Benelux staan 26 maart de 013, Tilburg en 27 maart de Rockhal, Luxemburg in de planning.

The Neal Morse Band komt op 25 januari 2019 met het nieuwe dubbele conceptalbum “The Great Adventure”. Het album komt uit op Radiant Records en wordt gedistribueerd door Metal Blade / Sony Music. Er verschijnen drie verschillende formaten: een 2CD, een 2CD+DVD Special Edition met behind-the-scenes video’s van het maken van het album en een 3LP pakket.

 De opvolger van het in 2016 zeer enthousiast ontvangen “The Similitude Of A Dream” is het negende album van Morse, Portnoy en George en het derde album van de huidige line-up. Morse en Portnoy hebben samen vier bands opgezet, maar de langst lopende en dus met de meeste albums is The Neal Morse Band.  

 “Let the great adventure now begin…”. Het einde van “The Similitude Of A Dream” blijkt nu verrassend voorspellend te zijn, het nieuwe album is precies dat: het perfecte vervolg op TSOAD’s gedeeltelijke vertelling van John Bunyan’s The Pilgrim’s Progress. “The Great Adventure” heeft alles wat de fans verwachten van een album van The Neal Morse Band: rock, metal, klassiek en jazz invloeden en killer melodieën en dat alles gespeeld door een paar van de beste artiesten op aarde.

 Neal Morse legt uit: “This band continues to amaze me! I have to say it was a little daunting to follow up “The Similitude Of A Dream” as it was such a special album and it delivered every night at our concerts, but I believe that “The Great Adventure” will have a tremendous impact as well. This new double album is everything that I hoped it would be! I listened through last night and I was in tears at the end!“

 Mike Portnoy is het daar helemaal mee eens. Hij zegt: “How do you follow an epic double concept album??? Well, create another epic double concept album!! Hahaha. I always knew topping “The Similitude Of A Dream” was going to be difficult, if not impossible, as I held it in such high regard, but alas, I am absolutely blown away with what we achieved here! We’ve created what is the ultimate companion to TSOAD.”

 Randy George voegt hier aan toe: “Sometimes there are things that you just can’t mess with, on “The Similitude Of A Dream” we tapped into something special. I was sure that the follow up should be something quite different, but you have to follow your heart and follow the music where it wants to go. “The Great Adventure”  is nothing short of a miracle. It’s similar to Similitude in concept and form, but yet it’s tougher and deeper in its tone! This is a powerful work and I look forward to playing it live!

 Meestal worden de Neal Morse album geschreven en gearrangeerd in een paar weken, maar deze keer duurde het bijna een jaar. Met als resultaat een overvloed aan kwalitatief zeer hoogstaand materiaal. Op het laatste moment moest er dus veel materiaal sneuvelen, waaronder complete nummers en enkele karakters. Neal Morse zegt hierover: “A lot of work and re-workhas gone into this, but I know that some of the most successful and far-reaching albums I’ve been involved with have been just like that. “Sola Scripta” and Spock’s Beard’s “Snow” album come to mind.”

 Een ander “probleem” dat opgelost moest worden is hoe alle ideeën tot een coherent geheel te smeden. Uiteindelijk realiseerde Morse zich dat “The Great Adventure” een nieuwe stem en perspectief nodig had dan op TSOAD. Deze keer is het die van de wat jongere en kwadere stem van de verlaten zoon van de Pilgrim.        

 Vanaf 3 februari gaat The Neal Morse Band ook weer de wereld over om “The Great Adventure” live te vertolken. Ze beginnen in Nashville en komen dan eind maart naar Europa. Voor de Benelux staan 26 maart de 013, Tilburg en 27 maart de Rockhal, Luxemburg in de planning.

 Bekijk hieronder de volledige tourlijst: 

 

DATE               CITY                                        VENUE

 

Sat 2/2             Nashville, TN                            City Winery

Sun 2/3            Tampa, FL                               The Ritz (Cruise To The Edge Pre-Cruise Party)

Mon 2/4            Tampa, FL                               Cruise To The Edge 2019 (through February 9)

Sun 2/10          Atlanta, GA                              City Winery

Mon 2/11          Charlotte, NC                           Neighborhood Theatre

Tue 2/12          Baltimore, MD                          Soundstage

Wed 2/13         Jersey City, NJ                         White Eagle Hall

Fri 2/15            Boston, MA                              The Sinclair

Sat 2/16           Philadelphia, PA                       Keswick Theatre

Sun 2/17          Westbury NY                            The Space at Westbury

Mon 2/18          Montréal, QUE.                        Club Soda

Tue 2/19          Quebec City, QUE.                   Salle Sylvain Lelievre

Thu 2/21          Toronto, ONT.                          Opera House

Fri 2/22            Pittsburgh, PA                          Mr. Smalls Theatre

Sat 2/23           Cleveland, OH                          Beachland Ballroom

Sun 2/24          Detroit, MI                                The Crofoot Ballroom

Tue 2/26          St. Charles, IL                          Arcada Theatre

Wed 2/27         St. Louis, MO                           Delmar Hall

Thu 2/28          Dallas, TX                                Gas Monkey Live

Fri 3/1              Lawrence, KS                           Granada Theatre

Sat 3/2             Denver, CO                              Summit Music Hall

Tue 3/5            Seattle, WA                              The Triple Door

Wed 3/6           Portland, OR                            Hawthorne Theatre

Thu 3/7            San Francisco, CA                    Slim’s

Fri 3/8              Whittier, CA                             The Whittier Center Theatre

Sat 3/9             Chandler, AZ                            Bogle Theatre (Chandler Center For The Arts)

Sun 3/24          London, United Kingdom           Islington Assembly Hall

Mon 3/25          Paris, France                           The Alhambra

Tue 3/26          Tilburg, Netherlands                 O13

Wed 3/27         Esch /Alzette, Luxembourg       Rockhal Esch Sur Alzette

Fri 3/29            Koln, Germany                         Kantine

Sat 3/30           Copenhagen, Denmark             Viften

Sun 3/31          Goteborg, Sweden                   Stora Teatern

Mon 4/1            Stockholm, Sweden                  Skandiascenen

Wed 4/3           Berlin, Germany                       Heimathafen

Thu 4/4            Hamburg, Germany                  Markthalle

Fri 4/5              Leipzig, Germany                     Halle d / Werk 2

Sat 4/6             Warsaw, Poland                       Progresja

Sun 4/7            Brno, Czech Republic               SONO Music Club

Tue 4/9            Munich, Germany                     Technikum

Wed 4/10         Pratteln, Switzerland                 Z7 Konzertfabrik

Thu 4/11          Lyon, France                            C.C.O. 

Fri 4/12            Trezzo sull’Adda MI, Italy          Live Club

Sat 4/13           Barcelona, Spain                      Salamandra 1

Sun 4/14          Madrid, Spain                           Sala Mon

 

www.nealmorseband.com

www.radiantrecords.com

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s