Cygnus Atratus – The Empyrean Heaven

Cygnus Atratus werd in 2015 opgericht door een voormalige recensent van ‘Progpraat’, gitarist Erik Callaerts. Hij deed dat samen met bassist Benny Vercammen. Na wat wisselingen in de band en de realisatie van een EP (The First Hour, 2016) is er nu een heus full-length album uitgekomen met de titel ‘The Empyrean Heaven’.

cateh

Door Rinco Ennema

De band vond in Marieke Bresseleers (Lords of Acid, Circle Unboken) een prima zangeres die met haar volle, krachtige stemgeluid een belangrijke spil is in de muzikaliteit van dit album. Overigens verdienen alle muzikanten een dikke pluim want het album is ook qua instrumentgebruik een genot om naar te luisteren.

Opener ‘Ritual’ is een knap staaltje neo-prog met de daarbij horende keyboards als duidelijk aanwezig onderdeel. Een opzwepend nummer waar je goede moed van krijgt. Een mooi begin van dit album dat zich met iedere luistersessie laat vergelijken met een trui die steeds lekkerder lijkt te gaan zitten. Negen tracks staan er op het album en er zit er niet één bij waarvan ik denk: “dat had anders gemoeten”.
Genoeg variatie, up-tempo en hier en daar iets kalmer, het is aanwezig. Die Erik kan behalve goed schrijven ook nog eens prachtig gitaarspelen! Dat is mede goed te horen in het nummer ‘Sunrise’, een track zonder zang maar daardoor niet minder mooi.

Een prima aanwinst in de platenkast van liefhebbers van progmetal en gothic. Wij vinden het jammer dat Erik niet meer bij ons schrijft maar als de band belooft met meer van dit moois te komen kunnen we ermee leven.

 

Tracks:

1.Ritual 04:18
2.Solitude 06:43
3.Quanying 05:45
4.Oblivion 06:39
5.Cyborg 05:31
6.Sunrise 02:22
7.After All 07:43
8.Lady of Stone 06:39
9.War 05:44

Cygnus Atratus official website – music – videoclips :

http://cygnusprogmetalweb.com/
Bandcamp: https://cygnusatratus.bandcamp.com/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s