Coma Rossi – Self titled

Het feit dat we sinds kort ook reviews en/of persberichten in het Engels publiceren werpt blijkbaar nu al z’n vruchten af. We werden benaderd door de Indiase band Coma Rossi die hun album graag willen promoten. Toch doen we deze publicatie lekker in het Nederlands. Groot kans dat het Nederlandse publiek dit namelijk een héél lekker album vindt…

cr cover

Door Rinco Ennema

De band werd in 2014 opgericht met de opzet om een mix te maken van atmosferische, stemmige muziek én snoeiharde delen met kneitervette grooves. Da’s gelukt. Wat we te horen krijgen is een zeer compleet en verrassend album vol kwaliteit en nummers die beklijven. Zelf zegt de band over hun debuutalbum het volgende: “Since its formation, the band performed at many venues to a critical acclaim of its original music. Following many line-up changes and against all the odds that an Indie band has to go through, our self-titled, debut album is now out on all digital platforms.”

De eerste single van het album heet ‘Turn Back Time’ en is hieronder te beluisteren en te bekijken.

Er zitten geweldige instrumentale secties in de nummers, smullen voor een liefhebber en interessant voor iemand die kennis wil maken met progressieve rock. Want dat is het wel degelijk, al komt het hier en daar ook erg dicht in de buurt van ambient. Het één bijt het ander echter niet en zoals ik eerder al aangaf: de mix van filmische flarden en de wat steviger arrangementen zijn genieten geblazen. En het is niet alleen het instrumentale wat me aanspreekt; ook de zang is van een prima niveau. Gevoelig én medogenloos, je moet het maar durven. En kunnen ook, trouwens.

Het is te merken dat de bandleden goed hebben geluisterd naar grootheden als Pink Floyd, Steven Wilson (Porcupine Tree) en meer van dat soort muzikale genieën die psychedelische, symfonische en alternatieve muziek als handelsmerk hebben. En daarmee bedoel ik niet dat de band aan het kopiëren is geslagen, maar dat er een basis heeft gelegd van waaruit ze zelf verder zijn gaan bouwen. En dat doen ze goed.

Acht nummers met een speelduur van in totaal zevenenzestig minuten. Een groot deel van die tijd wordt opgeslokt door het epische nummer ‘Dream’. Een dikke dertien minuten… MJAM! Wat ons betreft een zeer geslaagd debuut met zowel sensitiviteit als brute kracht. Lekker!

Tracks:

1.Mirage 07:49
2.Transmission 06:44
3.Jomolungma is far away 08:49
4.Yellow Escape 06:14
5.Dream 13:46
6.Stillborn 07:47
7.Turn Back Time 06:52
8.Lost 09:14

All tracks composed and produced by Coma Rossi.
Mixed and mastered by Alex Rights at Le Lab Mastering, Montreal.

All vocals recorded at Audiokraft Studios, Bangalore.

Tom Borah – Vocals, Acoustic Guitar
Gaurav Govilkar – Guitars
Udayan Kashalikar – Bass, Vocals
Juby Thomas – Keyboards, Samples and Pre-production.

Transmission and Dream – Drums by Bhim Kaul
Mirage – Drums and Mixing by Shawn Jacob
Jomolungma is Far Away – Drums by Shawn Jacob

https://www.facebook.com/comarossimusic/
https://twitter.com/comarossimusic/
https://www.instagram.com/comarossimusic/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s