Nieuwe releases van Frontiers Records

Frontiers_Records

J A N U A R I – R E L E A S E S:

Inglorious – Ride To Nowhere

Door Classic Rock Magazine werd Inglorious vorig jaar in eigen land uitgeroepen tot ‘the future of British rock’, nadat de band met het tweede album “II” op nummer 1 binnenkwam in de UK Rock Charts. Ook buiten Engeland maakte de bluesy hardrock formatie al goede sier, met name door internationale tours met bands als Steel Panther, The Dead Daisies, The Winery Dogs, Last In Line en Whitesnake. Door deze laatste band werd Inglorious en met name zanger Nathan James zwaar beinvloed, net als twee andere ‘iconic rock and roll bands from the 1970’s’: Deep Purple en Led Zeppelin. Vorig jaar speelde de band nog voor een uitzinnige menigte op het Graspop festival en nu tonen deze Britten hun magistrale ‘classic rock’ kunsten op hun derde album “Ride To Nowhere”.

Jetboy – Born To Fly

De Los Angeles-formatie Jetboy werd al in 1983 opgericht en staat muzikaal voor ‘sleazy glam & party hard rock’, zoals die in de jaren ’80 ook vakkundig werd gefabriceerd door bands als Motley Crue, Quiet Riot, LA Guns, Warrant en Poison. Jetboy viel op door hun hang naar de bluesy classic rock van de jaren ’70; duidelijk geinspireerd door bands als Aerosmith, Deep Purple, Led Zeppelin en Bad Company. Anno nu klinkt Jetboy nog steeds zeer levendig en gepassioneerd en “Born To Fly” is het eerste album met volledig nieuw materiaal sinds 1990. Je hoort ‘classic party rock with great riffs and catchy hooks with a ‘80s sound and ‘70s influences, while adding 30 years more experience to the grooves’!

Toby Hitchcock – Reckoning

De Amerikaanse ‘powerhouse’ zanger Toby Hitchcock werd bekend doordat hij door (Survivor-) gitarist Jim Peterik gevraagd werd voor zijn band Pride Of Lions. Toby’s melodische rock stem ‘has the depth, the feeling and the extension of giants as Bobby Kimball (Toto), Lou Gramm (Foreigner) and Jimi Jamison (Survivor), but keeping his own identity and trademark’. “Reckoning” is Toby’s tweede solo-album en bevat alles waar melodische rock fans van dromen. Aan de plaat werkten dan ook grootheden/producers/songschrijvers als Daniel Flores en Michael Palace mee.

Starbreaker – Dysphoria

“Dysphoria” is het derde album van Starbreaker. (Inmiddels ex-)TNT-zanger Tony Harnell werkt daarbij samen met meester-gitarist Magnus Karlsson, bekend van o.a. Primal Fear en Allen/Lande. Je hoort weer een lekkere mix van melodic rock en heavy metal, met dit keer ook een cover-versie van de klassieke Judas Priest-track “Starbreaker”.

Quiet Riot – One Night In Milan

Quiet Riot’s “One Night In Milan” verschijnt als cd+dvd- en bluray-release. Het is een weergave van het concert dat deze Amerikaanse ’80 party hard rock band gaf tijdens het Frontiers Rock Festival van dit jaar. In Milaan speelde de band, o.a. met de originele drummer Frankie Banali, een fraaie set met alle live-favorieten. Grootste verrassing was de vertolking van de ballad-song “Thunderbird”, van het multi platinum album “Metal Health” (1983), dat de band nog nooit eerder live speelde.

Kane Roberts – The New Normal

Kane Roberts’ naam en faam als gitarist begon met Alice Cooper’s album “Constrictor” en kort daar op verscheen al z’n eerste solo-album in 1987. Hij werd vooral bekend bij Alice Cooper door zijn ‘Rambo-looking and M-80 machine gun shaped guitar shooting fires on the crowds’. Hij schreef en tourde ook met bands als Kiss, Alice In Chains, Berlin, Guns ’N Roses en Rod Stewart. “The New Normal” is zijn vijfde cd op eigen titel als gitarist en zanger. Hij nodigde een flink aantal gasten uit om z’n ‘catchy, groovy and theatrical’ heavy metal op te fleuren. Uiteraard is Alice Cooper van de partij, maar ook o.a. Kip Winger, Arch Enemy-zangeres Alissa White-Gluz, Babymetal-drumster Aoyama Hideki, Marilyn Manson/Filter-bassist Johnny 5 en Halestorm-zangeres Lzzy Hale.

F E B R U A R I – R E L E A S E S:

Last in Line – II

Wat begon als een ‘casual reunion jam between former DIO bandmates’ is uitgegroeid tot een volwaardige heavy metal / hardrock band. Last In Line-oprichters Vivian Campbell (gitaar), drummer Vinny Appice en bassist Jimmy Bain vonden in zanger Andrew Freeman een volwaardige vertolker van DIO-songs, maar daardoor ontstond zeker ook een chemie tot het schrijven van eigen tracks. Het debuut-album “Heavy Crown” was een succes, maar werd volledig overschaduwd door het overlijden van Jimmy Bain. Ex-Ozzy-bassist Phil Soussan kreeg de zware taak om dit gat op te vullen, maar slaagde met verve. Met Jeff Pilson (o.a. Dokken en Foreigner) weer als vijfde bandlid/producer verschijnt “II”, dat vol staat met pakkende rock / metal songs die nu volledig herkenbaar zijn als Last In Line; een sound dat met de ene ‘classic’ voet nog doet denken aan bands als DIO en Whitesnake, en met de andere ‘moderne poot’ aan formaties als Soundgarden en Alter Bridge.

West Bound – Volume 1

West Bound is een nieuwe band uit de omgeving van Los Angeles, maar wel met twee zeer bekende namen: gitarist/producer Roy Z. (o.a. Bruce Dickinson, Halford) en zanger Chas West (o.a. Lynch Mob, Foreigner, Resurrection Kings, Bonham). “Volume 1” bevat een stevig portie ‘bluesy classic hardrock with soulful vocals and great melodies’ in de stijl van Rival Sons, Great White en Bad Company.

Spirits Of Fire – Spirits Of Fire

De songs op “Spirits Of Fire” werden geschreven door producer Roy Z. (bekend van o.a. Bruce Dickinson, Halford, Tribe Of Gypsies) en Savatage/Trans-Siberian Orchestera-gitarist Chris Caffery. Daarnaast vinden we nog drie heavy metal-klasbakken in de formatie Spirits Of Fire: drummer Mark Zonder (Fates Warning, Warlord), zanger Tim ‘Ripper’ Owens (Judas Priest, Iced Earth) en bassist Steve DiGiorgio (Testament, Death). De sound is ‘heavy, dark, hard hitting and intense’ en kan het beste worden omschreven als ‘classic Priest meets Savatage’.

FM – The Italian Job

“The Italian Job” verschijnt als cd+dvd- en bluray-release. Het is een live-verslag van FM’s optreden tijdens het Frontiers Rock Festival te Milaan van vorig jaar. Hun tiende studio-album “Atomic Generation” was net uit, dus veel tracks van deze cd, met daarnaast veel ‘fan favourites and classic cuts from guitarist Jim Kirkpatrick, vocalist Steve Overland & Co. aka UK’s finest melodic rock band’.

Find Me – Angels In Blue

Find Me is het samenwerkingsverband tussen zanger Robbie LeBlanc van de formatie Blanc Faces en de bekende Zweedse muzikant/componist/producer Daniel Flores. Op hun derde album “Angels In Blue” hoor je weer lekkere melodische AOR-rock, qua sound ergens tussen oude grootheden als Journey en Giant en hedendaagse knallers als W.E.T. en Eclipse.

Tora Tora – Bastards Of Beale

Tora Tora is een Amerikaanse hardrock-band die in de jaren ’80 al zijn bandnaam gaf aan een titel van een Van Halen-song. Ondanks dat ze getekend werden door A&M Records en daar twee albums op uit brachten, bleef de grote doorbraak uit en stopten ze in 1994. Bijna 15 jaar later komen ze echter weer bij een in de originele bezetting, wordt er sporadisch opgetreden en brengen ze drie platen in eigen beheer uit. Die verkochten tijdens de shows zo goed en de reacties waren zo positief, dat Frontiers interesse kreeg en de nieuwe cd weer meer professioneel werd opgenomen. Je hoort een ‘bar-blues-rooted hardrock sound’ van een band in topvorm. Denk aan een rauwe mix van Tesla, The Black Crowes en Badlands.

M A A R T – R E L E A S E S:

The End Machine – The End Machine

Burning Rain – Face The Music

The Treatment – Power Crazy

TNT – Encore-Live In Milano

LA Guns – The Devil You Know

 

N O G   S T E E D S   H E E T:

Uriah Heep – Living The Dream

De legendarische Britse hardrock band Uriah Heep levert met “Living The Dream” haar 25e studio-album af. In 1970 debuteerde Uriah Heep met “Very ‘eavy, Very ‘umble” en sindsdien scoorde de band diverse hits (denk aan “Lady In Black”, “Easy Livin’” en “July Morning”) en verkocht men meer dan 30 miljoen platen wereldwijd. Gitarist en oer-lid Mick Box is nog steeds van de partij en samen met z’n vier maten gaat hij het nieuwe album promoten door in maar liefst 61 verschillende landen het komende anderhalf jaar te touren. Komend najaar speelt de band ook 2x in de Benelux.

Seventh Wonder – Tiara

De Zweedse progressive metal band Seventh Wonder laat eindelijk weer eens nieuw materiaal horen. Twee jaar geleden verscheen nog wel de live-cd/dvd “Welcome To Atlanta”, maar hun laatste studio-album “The Great Escape” dateert al van 2010. Kamelot-zanger Tommy Karevik verzorgt ook nog steeds zijn meesterlijke vocalen bij Seventh Wonder en “Tiara” bevat verder alle bekende ‘bombastic, heavy, folk, catchy and symphonic trademarks’ die de vaste fan-schare, en ook fans van bands als Dream Theater, Symphony X, Kamelot, Evergrey, Queensryche en Avantasia, zeker en vast zeer zullen waarderen.

Nazareth – Tattooed On My Brain

De legendarische (hard) rock formatie Nazareth bestaat dit jaar maar liefst al 50 jaar! De Schotse formatie brak in het kielzog van Deep Purple begin jaren ’70 door naar het grote publiek met albums als “Razamanaz”, “Loud ’N Proud” en “Rampant”, en met hit-singles als “Hair Of The Dog”en “Love Hurts”. De originele zanger Dan McCafferty moest in 2014 helaas de band verlaten wegens gezondheidsredenen, maar met zijn zegen is nu Carl Sentance (ex-Persian Risk, Don Airey) de nieuwe zanger. Bassist en oer-lid Pete Agnew is echter nog wel steeds van de partij en ook gitarist Jimmy Murrison en drummer Lee Agnew gaan al weer heel wat jaren mee. “Tattooed On My Brain” is het 24e studio-album van Nazareth, bevat al de (hard) rock ingredienten waardoor ze bekend zijn geworden en verschijnt via Frontiers Records.

Impellitteri – The Nature Of The Beast

De formatie Impellitteri toont met “The Nature Of The Beast” al z’n metal-grandeur; ‘mind blowing and highly energetic musical acrobats, anthem style choruses, addictive riffs, shredding guitar solos, speed metal drumming, bad ass bass playing and powerful vocals reminiscent of Dio, Dickinson and Halford in their prime, all embedded in fantastic songs’. Impellitteri staat nog steeds voor ‘good old guitar driven heavy metal’ en het nieuwe album bevat 10 nieuwe songs en twee cover-tracks (Black Sabbath’s “Symptom Of The Universe” en Andrew Lloyd Webber’s “Phantom Of The Opera”). Naast meester-gitarist Chris Impellitteri himself hoor je zanger Rob Rock, bassist James Pulli en drummer Jon Dette.

Red Dragon Cartel – Patina

Na een lange afwezigheid in de muziek-spotlights keerde de befaamde gitarist Jake E. Lee, bekend van o.a. Badlands en Ozzy Osbourne, in 2014 terug met de nieuwe formatie Red Dragon Cartel. Op “Patina” hoor je de bekende ‘bluesy fierce hardrock-Badlands’-sound, met naast de gitaar-virtuositeit van Lee, bassist Anthony Esposito (ex-Lynch Mob), drummer Phil Varone (ex-Saigon Kick, Skid Row) en Harem Scarem-zanger Darren Smith.

Johnny Gioeli – One Voice

De Amerikaanse zanger Johnny Gioeli is tegenwoordig weer een druk muzikaal baasje. Naast het reguliere tour-werk met zijn band Hardline, in 2016 verscheen de laatste cd “Human Nature”, is hij ook actief als ‘powerhouse vocalist’ bij Axel Rudi Pell. Daarnaast bracht Johnny dit jaar al de cd “Set The World On Fire” uit met zijn oude maatje Deen Castronovo (bekend van o.a. Journey, Bad English, Revolution Saints, Hardline en The Dead Daisies). Nu is het tijd voor zijn eerste solo-album. “One Voice” bevat uiteraard klasserijke melodische rock en werd geproduceerd door Alessandro Del Vecchio.

Devil’s Hand – Devil’s Hand

Devil’s Hand is het samenwerkingsverband tussen producer/gitarist Mike Slamer en Last In Line-zanger Andrew Freeman. Mike Slamer is vanaf de eind jaren ’70 de man achter vele succesvolle melodische (hard) rock formaties als City Boy, Streets, Seventh Key, Slamer en Steelhouse Lane. “Devil’s Hand” is ‘yet another unbelievable record from Mr. Slamer and a testament to the abilities of one of the greatest rock singers around’.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s