Anneke van Giersbergen-Symphonized

In mei 2018 voerde Anneke van Giersbergen (VUUR, Devin Townsend Project, The Gathering) twee concerten uit met orkestarrangementen, samen met het Residentie Orkest Den Haag. Fans van over de hele wereld kwamen om deze crossover-samenwerking te zien en te horen. Nu kan iedereen deze concerten horen, want Anneke en het orkest besloten een live album uit te brengen.

avgb

‘Symphonized’ bevat elf nummers en werd op 16 november 2018 uitgebracht via InsideOut Music.

De Nederlandse vocaliste Anneke van Giersbergen is zeker weten een van de hardst werkende mensen in de muziek en een artiest die het per genre beheerst. Ze zal voor altijd bekend staan ​​als de zangeres van de melancholieke metalclan The Gathering, maar sinds ze zichzelf in 2007 heeft ontdekt als solozangeres heeft ze haar carrière gestabiliseerd, platen opgenomen en meerdere malen samengewerkt met het Canadese metalgenie Devin Townsend, en leende haar krachtige stem aan bands zoals Anathema, de IJslandse folkgroep Árstíðir, Within Temptation, Ayreon-meesterbrein Arjen Lucassen, Moonspell, John Wetton en Napalm Death.

Het Residentie Orkest Den Haag werd in 1904 door haar eerste hoofddirigent Henri Viotta opgericht en trok componisten als Richard Strauss, Igor Stravinsky en Maurice Ravel aan. De reputatie van het orkest als een van de mooiste orkesten van Europa maakt het een geschikt boegbeeld voor de Nederlandse stad Den Haag als een kosmopolitische plaats van gerechtigheid, vrede en cultuur.

annekeHaar reputatie en immense vocale talent hebben zich al dertien jaar bewezen als frontvrouw van The Gathering, in 2007 vond Anneke van Giersbergen het tijd om haar eigen solocarrière te beginnen. Samen met haar nieuwe band Agua de Annique vestigde de charismatische zangeres zich snel als soloartiest en bracht verschillende albums uit die goed werden ontvangen.
Het album ‘Everything Is Changing’ (2012) was een mijlpaal in de solocarrière van Anneke. Het album, dat als eerste werd uitgebracht onder haar eigen naam bezorgde haar nominaties voor twee Edison-onderscheidingen – die van Nederlands meest prestigieuze muziekprijs – in de categorieën ‘Beste vrouwelijke artiest’ en ‘Beste album’.

Op 20 maart 2015 hebben Anneke van Giersbergen en Arjen Lucassen (Ayreon) hun samenwerking gecontinueerd met het album ‘The Diary’ onder de bandnaam The Gentle Storm. Anneke’s nieuwe progressieve metalband VUUR bracht hun langverwachte debuutalbum ‘In This Moment We Are Free – Cities’ op 20 oktober 2017. Het album is de Nederlandse Album Top 100 binnengekomen op nummer 2, de hoogste notering ooit voor van Van Giersbergen.

Het album is glashelder opgenomen, prachtige live-stukken die symfonisch en orchestraal zijn en daarnaast lekkere stevige rock. Prima!

ANNEKE VAN GIERSBERGEN – “Symphonized” (58:36)
1. Feel Alive (03:34)
2. Amity (originally released by Lorrainville) (06:48)
3. Your Glorious Light Will Shine – Helsinki (originally released by VUUR) (05:22)
4. Two Souls (originally released by The Gathering) (03:01)
5. When I Am laid In Earth (aria by Henry Purcell) (03:47)
6. Travel (originally released by The Gathering) (10:46)
7. Zo Lief (unreleased song in Dutch) (04:05)
8. You Will Never Change (04:18)
9. Freedom – Rio (originally released by VUUR) (06:13)
10. Forgotten (originally released by The Gathering)
11. Shores Of India (originally released by The Gentle Storm) (07:20)

Anneke Van Giesbergen online:
http://www.annekevangiersbergen.com
https://www.facebook.com/annekevangiersbergenofficial
https://twitter.com/AnnekeAnniqu

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s