Roine Stolt’s The Flower King – Manifesto Of An Alchemist

The Flower Kings in een andere vorm. “Roine Stolt’s The Flower King”. Roine, natuurlijk bekend van genoemde band, Transatlantic, Agents of Mercy, Kaipa DC, Jon Anderson en de nieuwe superband The Sea Within, heeft op 23 november het album ‘Manifesto Of An Alchemist’ uitgegeven. Tien nummers, bijna zeventig minuten in de Stolt’s bekende stijl: progrock uit meerdere periodes vermengd op één plaat…

636729783751728541

Door Rinco Ennema

“Unlike many later albums, where recordings have continued over months”, aldus Roine, “this new album has been a fairly quick and effective affair – we started tracking in Holland at the beginning of July and mix was done by mid-August! The songs are written in a very ‘unorthodox’ way – some melodic content and some riffs are ideas that have been circulating for years – some may even be from before the first TFK album – they just hadn’t found a home in any of the bands/albums I did in the last 15 years yet.”

Roine Stolt portraitsWaarmee maar weer eens wordt bewezen dat muziek, goeie althans, tijdloos kan zijn. Net als op het eerste TFK- album waarop Stolt alles zong en bespeelde behalve de drums, is hij ook deze keer de frontman van het hele gebeuren. Hij speelt echter niet zelf alle instrumenten. “Like that first TFK album, I’m the main lead vocalist here again – it works as these lyrics are important to me and resonate with my view of the world. A lot of the guitar work is actually my spontaneous ‘demo’ guitars” and that goes for much of the synth work, too. I didn’t want to ‘process’ ideas too much as there is much power in the initial creation – I wanted to keep it that way.”

 

Stolt wordt op dit album bijgestaan door:

Marco Minnemann / Drums
Michael Stolt / Bass & Vocals
Jonas Reingold / Bass
Rob Townsend / Sax
Max Lorentz / Hammond B3 & Vocals
Zach Kamins / Moog & Keyboards
Hans Froberg / Vocals
Nad Sylvan / Vocals

Een indrukwekkende lijst van muzikanten die hun sporen allemaal al verdiend hebben. En dat hoor je terug op deze plaat. Persoonlijk vind ik Stolt niet de beste zanger, ja: zijn stem is goed maar niet iedereen met een goeie stem kan ook goed zingen. Zijn verweer dat de teksten die hij zingt belangrijk voor hem zijn en daarom ook door hém worden gezongen is goed te verdedigen. Hij klinkt namelijk wel geloofwaardig.

Dat geldt zeker voor de arrangementen, muzikaal is het allemaal weer heerlijk: “Dank U Sinterklaasje!” Deze wil ik wel in mijn schoen!636729783749384791Voor de fans van de live-optredens van Roine Stolt is er goed nieuws: er gaat getourd worden! “I am excite that the album will be released in November this year and at the same time will be in South America playing The Flower Kings music with a band that also includes Hasse Froberg & Jonas Reingold and also introduces two younger friends; Zach Kamins on keyboards and Mirko DiMaio on drums – both fabulous musicians. We will also bring this to Europe where we join forces with legends Spocks Beard.”

Roine Stolt’s The Flower King Manifesto Of An Alchemist (69:21)

1. Rainsong (1:27)
2. Lost America (9:50)
3. Ze Pawns (8:27)
4. High Road (12:32)
5. Rio Grande (7:50)
6. Next To A Hurricane (4:25)
7. The Alchemist (6:57)
8. Baby Angels (3:48)
9. Six Thirty Wake-Up (4:17)
10.The Spell of Money (9:48)

Online:

facebook.com/TheFlowerKings

https://www.instagram.com/roinestolt8112/

SPOCK’S BEARD + ROINE STOLT’S THE FLOWER KING CELEBRATE INSIDEOUTMUSIC’S 25TH ANNIVERSARY ON TOUR

30th November – Cosmopolite, Oslo, Norway
1st December – Kulturhuset Studion, Stockholm, Sweden
2nd December – KB, Malmo, Sweden
4th December – Zeche, Bochum, Germany
5th December – Z7, Pratteln, Switzerland
6th December – La Machine, Paris, France
7th December – De Boerderij, Zoetermeer, Netherlands
8th December – Hedon, Zwolle, Netherlands
9th December – Islington Assembly Hall, London, UK
10th December – Academy Club, Manchester, UK

Label: InsideOut Music

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s