Hazards of Swimming Naked -Take Great Joy

Hazards Of Swimming Naked is een vijfkoppige instrumentale band uit Brisbane, Australië. De vochtigheid en levendigheid van dat gebied doordrenkt hun muziek en culmineert in een geluid dat alle cinematografische grootsheid van artiesten zoals Mogwai, Godspeed You Black Emperor en Mono deelt.

De afgelopen tien jaar hebben ze twee complete studioalbums Our Lines Our Down (2009) en het nieuwe album Take Great Joy (2018) geschreven en opgenomen.

hazards-of-swimming-naked

Door Rinco Ennema

Hazards Of Swimming Naked is een toffe band ondanks het feit dat er niet veel albums zijn verschenen al die jaren. ‘Take Great Joy’ is hun eerste full-length studioalbum in negen jaar, het markeert een voortzetting van de ingewikkelde en prachtige melodische composities die hun debuut al in 2009 markeerden.

De band zegt: “This album took a while to make, perhaps far too long. We all live pretty safe lives, maybe not secure, but safe, relatively sheltered from many of the dangers and problems in the world. What meaningful things can we say as artists? What we know is music, and how much we enjoy it, writing, and performing. So this album is basically music about music, it’s an embrace of the process of making music and enjoying it. There’s an earnestness about it which is oblivious to the cult of irony found in many aspects of the music industry. The album takes its title from a vocal sample where the subject talks about what it means to live.”

‘Take Great Joy’ bevat ook de eerste Hazards-track met zang. Adrian nam een ​​vriend op die een bekend IJslands slaapliedje zong in een appartement in Reykjavik, IJsland. Het slaapliedje ‘Sofðu unga ástin mín’ en het deuntje zijn meer dan 100 jaar oud. De omlijsting van het liedje werd gebouwd rond deze accapella-opname van de stem van Bjarnheiður. Het is deels Massive Attack, deels Earth, deels School of Emotional Engineering.

Hazards Of Swimming Naked ‘Take Great Joy’ kwam vandaag uit via Bird’s Robe Records en er is een vinyluitgave gepland voor begin 2019.

Het is een bijzonder album met filmische nummers vol soundscapes en muikale hoogstandjes. Fantastische luistermuziek met een hele prettige sfeer. Af en toe worden er gespreksfragmenten gebruikt in de nummers, verder is alles instumentaal, op ‘Sofðu unga ástin mín’ na. Mooie manier om de winter aangenaam te maken!

Track list:
1. There Was Never a Right Time
2. Waiting for 5120
3. Curtis
4. Sofuo Unga Astin Min
5. I Don’t Know This Road
6. A Loose Thread
7. This Common Thread
8. Accept the Mystery

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s