Bjørn Berge – Who Else?

Je zou deze man een blues-artiest kunnen noemen. Maar op zijn nieuwe album laat hij horen dat zijn “blues” rockt als een malle! Bjørn Berge is een Noor die zes jaar nodig had om zijn geesteskind ‘Who Else’ te realiseren. Een verzameling van negen nummers die allemaal niet te lang duren, maar een genot zijn om naar te luisteren!

bb

Door Rinco Ennema

Bjørn, winnaar van twee Noorse Grammy’s, begon al in 2014 met de opnames. Het was de bedoeling om de plaat nog datzelfde jaar af te maken. Echter werd dat plan even in de ijskast gezet toen de populaire Noorse band Vamp hem vroeg om mee op tournee te gaan. Daardoor liep alles vertraging op en besloot Bjørn om alles opnieuw op te nemen, deze keer mét een band. Hij schreef alle muziek, en Ellis Del Sol, een in Noorwegen wonende Amerikaan, schreef alle lyrics.

In het verleden speelde Berge solo, zijn instrumenten waren een gitaar en zijn stampende voet. Nu, met band, klinkt het allemaal wat voller, wat uitgebalanceerder maar wel “prettig toegankelijk”. Het eerste nummer doet me een beetje denken aan het oude werk van Groundhogs. Berge’s stem houdt het midden tussen die van Brad Roberts (Crash Test Dummies) en James Hetfield (Metallica). Alsof hij zijn stembanden onderhoudt met gemalen kiezelstenen, zeg maar.

Dan hoor je opeens wat funky-jazzrock als van Miles Mosley. Berge laat horen van alle markten thuis te zijn. Dit album heeft groove, jazz, rock ’n roll en lekker veel energie. Knap gitaarwerk ook, de man is een virtuoos op zijn twaalsnarige gitaar. Bluesrock zonder grenzen, zou je kunnen stellen. Liefde, autorijden, dronkenschap en gekheid. Als dat geen rock is… Heel lekker album en vast en zeker een cool cadeau voor liefhebbers van dit genre. Maar dan wel volgend jaar want hij komt pas uit in februari 2019…

Tracklist
1. Monkey Ship
2. Lost Pearl
3. Mr. Bones
4. It Just Ain’t So
5. Bitter Sweet
6. Speed Of Light
7. The Calling
8. Ginger Brandy Wine
9. The Sun’s Going Down

Label: Blue Mood Records

https://www.facebook.com/bjorn.berge.524

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s