Amgala Temple – Invisible Airships

Wat een heerlijke golf van instrumentaal geweld! Amgala Temple heeft met het album ‘Invisible Airships’ een overweldigend resultaat bereikt, het is een allesomvattende plaat die het verschil maakt in een woud van aanbod…

at

Door Rinco Ennema

Een mengelmoes van progrock, krautrock en jazzrock, gemaakt door Lars Hornveth, Amund Maarud en Gard Nilssen. De drie bundelden hun krachten en dat zorgde voor een plaat vol spontane gecontroleerde improvisaties, een natte droom voor liefhebbers van instrumentale rock die wat te vertellen heeft. Apart van elkaar deed het trio ook al het een en ander bij onder andere Jaga Jazzist, Susanne Sundfor, The Grand, Todd Terje, Morudes, Bushman’s Revenge, A-ha, Acoustic Unity en The National Bank. Geen wonder dus dat er magie ontstaat als deze grootmachten de koppen bij elkaar steken.

Toch klinkt Amgala Temple heel anders dan alle andere bands waarin de leden gespeeld hebben. Er zijn stijlen door elkaar gehusseld, oude en nieuwe, en er is ruimte voor ieders inbreng. Hornveth, multi-instrumentalist pur sang, speelt bass, synthesizers en “nog wat andere dingen”, Maarud speelt gitaar en Nilssen mept erop los.

Samen hebben de bandleden iets moois neergezet. Een geniet-cd. Een document vol eerlijke, ongetemperde rauwheid. Mét geslepen kantjes, dat dan weer wel.

Tracks:

01. Bosphorus
02. Avenue Amgala
03. Fleet Ballistic Missile Submarine
04. The Eccentric
05. Moon Palace

Pekula Records

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s