Italiaans Prog Ensemble Syndone brengt zevende album “Mysoginia” uit.

Tot groot enthousiasme van prog-fans die de band kennen, brengt het Italiaanse ensemble Syndone hun zevende album ‘Mysoginia’ uit! Opgericht in 1989, in de nasleep van de tweede progressieve golf, heeft Syndone – geleid door Nik Comoglio – zich tijdens hun eerste kwart eeuw verdiept in elk aspect van de nichemuziek. Zeven uitstekende albums (‘Spleen’ / 1990, ‘Inca’ / 1992, ‘Melapesante’/ 2010, ‘La Bella è la Bestia’ / 2012 en ‘Odysséas’ / 2014, ‘Eros & Thanatos’ / 2016 en de nieuwe ‘Mysoginia’ / 2018) zijn voortgekomen uit deze inspanningen.

symy

Hun geluid – dat de gemoedstoestand van Emerson Lake & Palmer tot op zekere hoogte weerspiegelt – blijft niet beperkt tot een slaafse kopie van die Britse band. Formules die op zich weinig met de stijl te maken hebben en naar nieuwe uithoeken gaan, nieuwe geluiden die worden gekenmerkt door een rock-achtergrond met uitgebreide klassieke insteek (soms gespeeld op snaren), allemaal samengesmeed door een zeer expressieve, soms theatrale stem die alles samenbrengt in een origineel, cultureel en innovatief product.

Hoewel hun naam doet denken aan de Heilige Lijkwade van Sindon (en alle regels en voorschriften eromheen) die in Turijn worden bewaard, heeft de muziek daar niets mee te maken.

Syndone is een band die probeert progressieve rock opnieuw te lanceren in de Italiaanse en Europese scène, in een poging om het een nieuw leven te geven, terwijl de muziek van de band nauw verbonden blijft met hun culturele wortels…

Watch the 2016 documentary Inside Syndone: https://www.youtube.com/watch?v=odDlEZlU7Lk&t=1s ;

 

Syndone is:
NIK COMOGLIO  (composition/keyboards)
RICCARDO RUGGERI  (lyrics/vocals/acoustic guitar)
MAURINO DELLACQUA (bass/taurus bass)
MARTA CALDARA (vibraphone/keyboards)
GIGI RIVETTI (keyboards)
MARTINO MALACRIDA (drums)

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s