Oak -False Memory Archive

Oak is een Noorse progressieve poprockband die oorspronkelijk voortkwam uit een folk-rock duo. De vier leden hebben een diverse achtergrond, variërend van klassieke piano tot elektronica, progpop en hardrock, met verwijzingen naar de alternatieve scène en progressieve rock – een combi die in 2013 resulteerde in het debuutalbum ‘Lighthouse’.

oak

Door Rinco Ennema

Vijf jaar later zijn ze terug met de verbluffende opvolger ‘False Memory Archive’. Een logische opvolger van ‘Lighthouse’. Het album is zorgvuldig in elkaar gezet, met meer gebruik van elektronica en lage basfrequenties. Het is zowel donkerder als groovier dan zijn voorganger. De band heeft stappen gezet, als songwriters én als muzikanten en bevinden zich nu in een iets donkerder en progressiever territorium – waar het nog steeds vol aanstekelijke elementen en prachtige vocale harmonieën zit.

De band heeft een brede inspiratiebron – Opeth, Ulver, Pink Floyd, Porcupine Tree, Depeche Mode, Mew, Simon & Garfunkel, John Martyn, Massive Attack, Jeff Buckley – En ook klassieke componisten als Chopin, Bach en Dvořák; en filmcomponisten zoals Hans Zimmer, Harry Gregson Williams, James Horner en John Williams. Geen wonder dat Oak echt niet klinkt als een doorsnee band.
Het album werd opgenomen in Ljugekroken Studio en Tøyen church, en werd gemixt en gemasterd door Jens Bogren met Oak in Fascination Studios.

Sommige namen van de bandleden zijn te herkennen als live-members van zowel Airbag als de band van Bjorn Riis. Bjorn doet ook mee op het nummer ‘Lost Causes’ waar hij leadgitaar speelt.

Ik vind ‘False Memory Archive’ een goed album. Gevariëerd, technisch prima en bij vlagen lekker spannend. Muzikaal biedt het album veel moois en de zang is uitstekend. Mooi werk, Vikingen!
Tracklist:

01. We The Drowned 5:23
02. Claire De Lune 7:15
03. False Memory Archive 4:47
04. Lost Causes 8:29
05. Intermezzo 1:42
06. The Lights 10:33
07. These Are The Stars We’re Aiming For 4:18
08. Transparent Eyes 4:58
09. Psalm 51 7:25

Band members:

Simen Valldal Johannessen – piano, vocals
Øystein Sootholtet – bass
Sigbjørn Reiakvam – drums
Ole Michael Bjørndal – guitar

Band websites:

http://www.oakinoslo.com
http://www.facebook.com/oakinoslo

Label website:

http://www.karismarecords.no

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s