The Clouds Will Clear – Recollection Of What Never Was

The Clouds Will Clear maakt een lekkere combinatie van gitaren, bas, drums, synths en samples. Subtiele patronen van gelaagde gitaren naast elektronische geluiden. Ondersteunt door thema’s die spanningen, gecreëerd door melodische instrumenten, op een toffe manier tot leven wekken…

tcwcfront

Door Rinco Ennema

De band is geïnspireerd door een reeks verschillende artiesten, van This Will Destroy You en Russian Circles tot Bords of Canada. De live-uitvoeringen van Clouds Will Clear worden aangevuld met beelden die de natuur en stedelijke beelden weergeven. Dit zijn boeiende sonische en visuele reizen.

In het voorjaar van 2014 bracht The Clouds Will Clear hun titelloze debuut-EP uit – dit was het resultaat de inzet van Angelo en Tobi die een verscheidenheid aan instrumenten in een studio-opstelling deelden. Met het doel om hun geluid ook live te brengen, werd een vierkoppige line-up gevormd en volgde een reeks live-optredens in 2014-2016. Na een creatieve pauze en met een nieuwe drummer, die ook de rol van beeldend kunstenaar op zich nam, nam de band hun eerste volledige album “Recollection Of What Never Was” op 21 september 2018 via Tonzonen Records op.

tcwc

The Clouds Will Clear kun je aanmerken als instrumentale post-rockband. Er wordt zelden gebruikt gemakt van stemmen, op deze plaat alleen wat spraakfragmenten. En de Duitsers weten wat ze doen, ondanks het feit dat er “maar” vijf nummers op de plaat staan is het wél volop genieten! De vier leden (Angelo, Tobias, Gerold and Andreas) zwerven van filmische muziek naar post-rock en van elektronica naar ambient. Met name de eerste twee tracks vind ik verrassend, de eerste vanwege de frisse blik op deze stijl en de tweede omdat het me bij vlagen doet denken aan een cowboy die dénkt dat ie banjo speelt maar het blijkt dan tóch stiekem een gitaar te zijn…
Het derde nummer is wat mij betreft de minst goede van het album. Let wel: de minst goede. Dus niet slecht. Dit nummer van dik zes minuten wordt na vijf minuten het meest interessant.

De rest van het album is gewoon dikke prima. Top om te merken dat alternatieve muziek met inhoud nog steeds door een aanstormende generatie wordt gewaardeerd…

Tracklist:

1. In Cycles
2. Recollection
3. Before The Tempest
4. Attack Warning
5. Deep Sea Mining
Links:

Facebook: http://www.facebook.com/thecloudswillclearmusic
Bandcamp: https://thecloudswillclear.bandcamp.com
Label Official: https://www.tonzonen.de

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s