Riverside – Wasteland

Wat een ongelooflijke lekkere plaat heeft de band weer afgeleverd! Van track één tot en met de laatste is het genieten geblazen op de nieuwe Riverside met als titel ‘Wasteland’.

Riverside_-_Wasteland_2018_Cover

Door Rinco Ennema

Riverside is tegenwoordig een trio, door het plotselinge overlijden van mede-oprichter en gitarist Piotr Grudziński in februari 2016. Hij overleed aan een acute hartstilstand. Het overgebleven trio, bestaand uit Mariusz Duda – vocals, gitaars en bas, Piotr Kozieradzki – drums en Michał Łapaj – keyboards en Hammond orgel besloten samen verder te gaan. Het nieuwe album is het zevende studio-album en na eerder zes volledige albums, een verzamelaar, twee mini-albums en twee live-albums te hebben gemaakt is de band volledig terug… ondanks het verlies van Grudziński.

“I remember the moment when we officially announced that we would continue as a trio,” aldus Mariusz Duda, zanger en schrijver van de meeste nummers. “We were doing a photoshoot at the Polish seaside. I said to the guys, ‘Let’s remember that this is just the beginning. Many of our fans can’t imagine an album without Grudzień and for some of them the band ceased to exist when he died. We have to prove that we are able to survive not only by playing concerts but, most of all, by recording a new album.'”

De band deed een tournee in 2017 met Maciej Meller als invallende gitarist, maar op de nieuwe plaat doet hij niet met alle nummers mee. Duda besloot om zelf voor het leeuwendeel het gitaarwerk voor zijn rekening te nemen.

“Since I play different instruments and compose mostly on the acoustic guitar, we decided that we would do everything just like we had done before, but this time I would play the electric guitar as well. I also wanted to use my newly acquired piccolo bass, which at times sounds like an electric guitar. We recorded a demo. It turned out alright and we had come to the conclusion that I would manage to play all the rhythmic parts, all the melodies and some of the solos. Naturally, to enhance the sound of the album, we left some space for guests.”

Maciej Meller én Mateusz Owczarek, een jonge, getalenteerde gitarist, spelen een aantal solo’s en voor het eerst in de geschiedenis van Riverside zijn er violen te horen, bespeeld door Michał Jelonek.

“‘Wasteland’ is undoubtedly one of the musically heavier and more emotional albums in our discography”, zegt Michał Łapaj, de toetsenist van de band. “In a way, it reaches the beginnings of our playing, there are lots of guitar riffs, darker elements and space. It’s all combined with a new, raw sound that we had never had before, which makes the album quite an explosive mix.”

Daar kunnen wij ons geheel in vinden. Emotie én vuurwerk, alles vind je terug in deze briljante plaat van een band met littekens. Als je de nieuwe tracks live wilt horen, op 12 november staan de heren in Tivoli Vredenburg, en anders kun je de grens natuurlijk over…

Riverside “Wasteland” (50:58):

1. The Day After (01:48)
2. Acid Rain (06:03) Part I. Where Are We Now? Part II. Dancing Ghosts
3. Vale Of Tears (04:49)
4. Guardian Angel (04:24)
5. Lament (06:09)
6. The Struggle For Survival (09:32) Part I. Dystopia Part II. Battle Royale
7. River Down Below (05:41)
8. Wasteland (08:25)
9. The Night Before (03:59)

Line-Up:
Mariusz Duda – vocals, electric and acoustic guitars, bass, piccolo bass, banjo, guitar solo on ‘Lament’ and ‘Wasteland’
Michał Łapaj – keyboards and synthesizers, rhodes piano and Hammond organ, theremin on ‘Wasteland’
Piotr Kozieradzki – drums

Guests: Maciej Meller – guitar solo on ‘Acid Rain – Part II. Dancing Ghosts’, ‘Guardian Angel’, ‘The Struggle For Survival – Part II. Battle Royale’ and ‘River Down Below’ Michał Jelonek – violin on ‘The Day After’, ‘Lament’, ‘Wasteland’ and ‘The Struggle For Survival – Part II. Battle Royale’ Mateusz Owczarek – guitar solo on ‘Vale Of Tears’
Online:

http://www.riversideband.pl
http://www.facebook.com/Riversidepl
https://www.instagram.com/riversideband.pl

InsideOut Music, released 28 september 2018

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s