Ten Years Today – Ten Years Today

De releaseparty was afgelopen vrijdag in Vera te Groningen en ik vind het enorm jammer dat ik niet kon gaan. Het album is namelijk kneiterlekker en het móet live haast wel een energieke bedoening zijn! Nou goed, dan maar iets meer over het album…

Voorkant hoes ©JanWesterhof (2)

Door Rinco Ennema

Floris, Simon en Mathijs vormen samen Ten Years Today. Hun muziek klinkt “energiek en strak, maar met een knipoog.”
Ze spelen alternatieve powerpop, zoals ze het zelf noemen. Kan ik me deels in vinden, echter zou ik er wel een toevoeging aan willen geven. Er staat een groot aantal nummers op de plaat die je als indie-rock zou kunnen bestempelen en dat maakt dat het album zeker voor een recensie door ons in aanmerking komt. Bij vlagen denk ik aan The Doors, Bettie Serveert, 3 Doors Down… en daar een mix van. “In een krappe 37 minuten hoor je poprocksongs met herkenbare hooks, net zoals de Arctic Monkeys en de Red Hot Chili Peppers dat vroeger deden.”

Klopt als een bus.

En daarom denk ik dat alle aanwezigen vrijdag een enorm feest hebben gehad met een band vol ideeën op het podium. En die ideeën worden, althans zéker op de plaat, goed uitgevoerd. Wordt vervolgd? Van ons mag het, met als tip: rock gaat de band prima af, hopen dat de focus daarop wordt gelegd.

Tracklist:

01. Praise the Shit 3:39
02. Do Ya 3:17
03. Conflicted 3:11
04. God 2.0 3:05
05. Useless Confession 0:38
06. Feel 4:08
07. Question Mark 3:12
08. If I Were Me 4:47
09. The Boy 3:53
10. This is What We Got So Let’s Live With It 3:35
11. Your Mom 3:01

Label: Gentlemen Recordings

https://www.facebook.com/thisistenyearstoday/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s