Uriah Heep – Living The Dream

Uriah Heep brengt hun verwachte gloednieuwe studioalbum uit – de 25e in hun legendarische carrière – met als titel “Living The Dream”. Want dat is precies wat ze nog steeds doen…

Print

LABEL
Frontiers Music s.r.l.
RELEASE
14 September 2018

Door Rinco Ennema

In de lijn van bands als bijvoorbeeld Deep Purple, kan Uriah Heep na al die jaren nog steeds rekenen op een grote fanbase. En die zullen niet teleurgesteld zijn over dit nieuwe album. Het is wederom heerlijke retrorock die de band heeft weten te produceren. “We zijn al 47 jaar samen en we hebben veel bands zien komen en gaan, wij zijn er nog steeds en dus in feite zijn we ‘Still Living The Dream’, en dat is daarom de perfecte titel voor het nieuwe album.” zegt Uriah Heep-gitarist en oprichter Mick Box.

De beroemde Canadese technicus Jay Ruston is ingeschakeld om het album te produceren. Mick vervolgt: “We kozen voor Jay omdat we zijn werk bewonderen met The Winery Dogs, Stone Sour, Black Star Riders, Paul Gilbert en Europa. Het was tof om met hem te werken.”

De band is meer dan enthousiast over het materiaal dat is geschreven voor het nieuwe album, dat een aantal epische toevoegingen bevat aan de toch al enorme catalogus en stapels rocknummers van de band en de bandleden zijn benieuwd wat de wereldwijde fanbase ervan zal vinden. Het album werd uitgebracht in een cd, deluxe-editie met één bonusaudiotrack én een dvd-, LP- en Limited Box Set-editie (inclusief deluxe editie + T-shirt).

De band heeft een volledige World Tour aangekondigd die zal duren tot het hele eerste kwartaal van 2019. “The Mighty Heep gaat touren in meer dan 61 landen en we kijken uit naar een volgepakt tourschema in 2018 en 2019. Het reizen zit in ons bloed, het is een passie en het wordt een mooie!” aldus Box.

Als het album live net zo goed klinkt als op cd kunnen we iedereen inderdaad aanraden om te gaan kijken en luisteren want zoals gezegd: het is een fantastische plaat geworden, classic rock met duidelijke melodiën en vette riffs. De moeite waard! De band staat in oktober in Patronaat, Haarlem. Overige data vind je hieronder:

http://www.uriah-heep.com/newa/livedates.php

Tracks:

01. Grazed By Heaven
02. Living The Dream
03. Take Away My Soul
04. Knocking At My Door
05. Rocks In The Road
06. Waters Flowin’
07. It’s All Been Said
08. Goodbye To Innocence
09. Falling Under Your Spell
10. Dreams Of Yesteryear
11. Take Away My Soul (Alternate Version) Bonus Track (Deluxe Edition Only)

Links:

• Official Website: http://www.uriah-heep.com

• Facebook: http://www.facebook.com/uriahheepofficial

BAND LINEUP:

Mick Box: Guitar, Vocals
Phil Lanzon: Keyboards, Vocals
Bernie Shaw: Lead Vocals
Russell Gilbrook: Drums, Vocals
Dave Rimmer: Bass, Vocals

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s