Airrace – Untold Stories

Een van de baanbrekende AOR-acts in het Verenigd Koninkrijk, Airrace, werd oorspronkelijk opgericht in 1982. Na onlangs opnieuw getekend te zijn bij het Frontiers-label, heeft de band een nieuw album aangekondigd, getiteld ‘Untold Stories’, dat op 10 augustus werd gereleased.

airrave

Door Rinco Ennema

Oprichter Laurie Mansworth zegt: “We hadden het geweldig tijdens de opnames. Het is niet typisch Airrace, met veel materiaal dat meer beïnvloed is door de jaren 70. Er is ook een veel breder spectrum tussen licht en donker teug te vinden. Ik heb altijd al van een breed scala aan verschillende muziekstijlen gehouden, van ELO tot Led Zep, en bij het schrijven van hun liedjes heb ik veel van mijn invloeden uit die jaren overgenomen. ”

De eerste single van het album, ‘Summer Rain’, wordt door Mansworth beschreven als een echt lied voor de zomer. “Ik wilde iets schrijven met een positief gevoel, want er is veel te veel doom and gloom around op het moment. Dit nummer zal je hopelijk meenemen naar een zonnige dag en je een levenskrachtige geest bzorgen. ”

Bekend in hardrock-kringen omdat het de band was die het muzikale debuut van drummer Jason Bonham bewerkstelligde, ontsproot de band uit het brein van de voormalige gitarist van ‘More’, Laurie Mansworth. Na de veelgeprezen release in 1984 van hun debuutalbum ‘Shaft Of Light’, ondersteunde de band rock-titans zoals Queen, AC / DC en Meat Loaf, maar tegen de zomer van 1985 ging het fout. Er was een reünie voor nodig van de groep (met een enigszins gewijzigde opstelling) en een heruitgave van het debuutalbum om wer bijeen te komen en uiteindelijk brachten ze in 2011 een tweede album uit, ‘Back To The Start’, via Frontiers.

‘Untold Stories’ is wat de titel aangeeft: een verzameling nummers die nog niet eerder door het publiek zijn gehoord, maar het zijn nummers die het belisteren meer dan waard zijn. Geen ingewikkelde muziek, wél lekker.

TRACKLISTING:
01. Running Out Of Time
02. Innocent
03. Eyes Like Ice
04. Different But The Same
05. New Skin
06. Lost
07. Love Is Love
08. Men From The Boys
09. Summer Rain
10. Come With Us
11. Here It Comes

BAND MEMBERS:
Adam Payne – vocals
Laurie Mansworth – guitar
Rocky Newton – bass
Linda Kelsey Foster – keyboards
Dhani Mansworth – drums
Links:

https://www.facebook.com/Airraceofficial/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s