King Company – Queen of Hearts

Liefhebber van goudeerlijke hardrock? Dan is de nieuwe van King Company eentje die je zeker in de kast moet hebben staan!

king queen

Door Rinco Ennema

King Company werd begin 2014 opgericht toen drummer Mirka ‘Leka’ Rantanen (Raskasta joulua, Warmen, ex-Thunderstone, ex-Kotipelto, enz.)
al lang had nagedacht over het vormen van een nieuwe hardrock / melodieuze metalband. Hij wilde spelen met mensen met wie hij eerder had samengewerkt en die hij kende, zowel als goede muzikanten als vrienden. Eerst nam hij contact op met gitarist Antti Wirman (Warmen), die als eerste lid werd. De zangeres Pasi Rantanen was vanaf het begin in Mirka’s gedachten, omdat ze eerder in een aantal bands samen hadden gespeeld (Thunderstone, Warmen). Nadat toetsenist Jari Pailamo (Kiuas, Ponies To Kill) en bassist Time Schleifer (Enfarce) bij de band kwamen, was de nieuw gevormde groep klaar om te gaan werken.

In het najaar van 2014 betraden ze de beroemde Astia Studio om hun eerste demo met 3 nummers op te nemen. Kort daarna kreeg Antti Wirman een tijdelijke gig als de tourgitarist van Children Of Bodom, die hun repetitietijd beperkte, maar de band slaagde erin om steeds meer materiaal te schrijven. Uiteindelijk leidden industriële contacten tot een platencontract met Frontiers Music. Dit was een droom van de band die uitkwam en eindelijk konden de opnames van het debuutalbum beginnen. In 2015 speelde de band succesvolle optredens in Helsinki en Jyväskylä. De bijna uitverkochte locatie “On The Rocks” was de eerste live-uitvoering van de band toen ze een set vol nummers van het aankomende album speelden.

Het debuutalbum werd opgenomen en gemixt door Janne Wirman en Kal Kaercher en gemasterd door Mika Jussila en “One For The Road” werd uitgebracht in 2016. Het album kreeg veel geweldige recensies van over de hele wereld. In 2017 toerde de band in Finland, maar Pasi kreeg ernstige stemproblemen en kon uiteindelijk helemaal niet meer zingen. Er was echter al een tournee in Spanje geboekt. Na een ondraaglijke zoektocht naar een vervangende zanger vond King Company de perfecte kandidaat, nergens minder dan op YouTube!. De Italiaans-Argentijnse Leonard F. Guillan nam de baan aan en bewees dat hij een geweldige live-artiest was.

Na de tournee was het tijd voor een serieuze discussie over de toekomst van de band. Omdat de opnames van het tweede album al begonnen waren, voelde Pasi dat hij de dingen niet wilde vertragen, niet wetende wanneer hij weer kon zingen. King Company besloot door te gaan zonder Pasi en vroeg Leonard om zich bij de band aan te sluiten als een permanente zanger. Leonard werd opgestookt om zich bij de band aan te sluiten en de vocale opnames konden beginnen. Pasi bleef hangen als een vocale producer en met zijn geweldige hulp werden de vocale opnames voor het tweede album voltooid in het voorjaar van 2018.

Het nieuwe album, “Queen Of Hearts”, werd in augustus 2018 uitgebracht en King Company zal weer gaan toeren ter ondersteuning.

Het nieuwe album is toegankelijk, energiek, snel en lekker. Geen ingewikkeld gedoe (denk echter niet dat het “makkelijke deuntjes om te spelen” zijn) maar lekker ouderwets stampwerk. Hardrock in pure vorm. De band rijdt in een Zeno, type Whitesnake in de kleur Deep Purple over de Highway To Hell, daarbij rekening houdend met Mother Earth. Lekkere plaat!

TRACKLISTING:

01. Queen Of Hearts
02. One Day Of Your Life
03. Stars
04. Living In A Hurricane
05. Under The Spell
06. Never Say Goodbye
07. Learn To Fly
08. Berlin
09. King For Tonight
10. Living The Dream
11. Arrival
12. Good Thing (Bonus Track, Digital)
PRODUCED BY: King Company
STUDIO: Beyond Abilities Studios, Soup Studios
RECORDED BY: Janne Wirman, Tero Kostermaa, Antti Wirman, Jari Pailamo
MIXED BY: Janne Wirman at Beyond Abilities Studios
MASTERED BY: Mika Jussila at Finnvox Studios

BAND MEMBERS: Mirka Rantanen, Antti Wirman, Jari Pailamo, Timo Schleifer, Leonard F. Guillan

Links:

http://www.kingcompanyband.com/
https://www.facebook.com/kingcompanyofficial/

https://www.instagram.com/kingcompanyband/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s