Italiaanse multi-instrumentalist Emiliano Deferrari komt met nieuw album “Monty”

Brussel, België – “Monty” is het nieuwe album van de Italiaanse muziekkunstenaar Emiliano Deferrari, bedacht, geschreven en opgenomen in Brussel, België, waar hij sinds 2015 woont. Het album is tussen november 2016 en september 2017 opgenomen in zijn Monty Studio. Het werd gemixt in Valencia, Spanje door Matteo Nahum, muziekcomponist, filmmaker en muzikale partner van Emiliano in hun op art-rock georiënteerde project ‘Nanaue’. Uiteindelijk werd het gemastered in Brooklyn, NY door de internationaal befaamde drummer, bassist en geluidstechnicus Nate Wood.

monty_albumcover-med-res

vertaald door Rinco Ennema

Alle nummers zijn geschreven door Emiliano met Italiaanse teksten. Emiliano speelt alle instrumenten die op de tracks te horen zijn (piano en toetsen, fretloze bas, drums, klassieke, akoestische en elektrische gitaren, violen, sax, zang), zoals op al zijn solo-releases.

Matteo Nahum mite het album creatief, waarbij hij zich overgeeft aan enkele van zijn favoriete effecten en nagalmeffecten. Nate Wood zorgde voor een balans tussen diepe bassen en de subtiele texturen van cimbalen. Geweldige aanwezigheid, maar geen grote compressie, met behoud van een coherente verhouding tussen luidste en lagere geluiden, waardoor het album een ​​jazzier luisterervaring krijgt. Er werden drie verschillende masters gemaakt voor de CD / downloads, het vinyl en een speciale “gemasterd voor iTunes” -versie. De omslagfoto voor het album is gemaakt door de gevierde Italiaanse beeldend kunstenaar Pietro Fortuna. Het album is geproduceerd voor Emiliano’s persoonlijke label Rattsburg Records.

Emiliano zegt: “In 2016, na 1 jaar leven in België, begon ik muziek te produceren met een nieuwe stemming. Ik heb twee nieuwe singles opgenomen en gepubliceerd met Nanaue, waarvan er één “As Love is Naked” op de Engelse film “Hanging In There” stond. Tijdens de opnames besefte ik dat mijn laatste solo-werk dateerde van 2010, en ik had de behoefte enkele van mijn diepste emoties en angsten weg te schrijven. Dus sloot ik mezelf in de studio voor lange sessies schrijven en improviseren (erfgoed van mijn eerste zetten in de jazz). De meeste nummers kwamen uit in minder dan een maand en voor het eerst sinds jaren gebruikte ik Italiaanse teksten. Toen begon ik met een werk van ‘selectie’ en het opnemen van instrumenten die op een minder conventionele manier klinken (zoals de gedeconstrueerde en expressionistische drums in de eerste nummers van het album, of in combinatie met samples en drum-machine in de tweede) deel), en mezelf dwingen op nieuwe gebieden (zoals het uitgebreide gebruik van fretloze bas en elektrische piano clusters, gecompenseerd door een spaarzaam en zeldzaam gebruik van gitaar door het hele album heen). Ik wilde de stem ook anders gebruiken, om de visies te onderstrepen die met de tekst werden getoond. De teksten zijn over het algemeen kort, met uitsnijdingen en directe toespraak, die helpen de twee stemmingen van het album uit te drukken. ”

emiliano_photo1-med-res

Wat het concept van het album betreft, legt Emiliano uit: “Het album beschrijft een langzame afdaling in de hel, gevolgd door een langzame opleving in het zoeken naar een balans tussen de afleidende krachten, attitudes en wil van een man. Het is blijkbaar een autobiografische voorstelling van gemeenschappelijke gemoedstoestanden van de mensheid. Zoals altijd heeft de plaats waar het album is opgenomen invloed op de muziek. De opnamestudio bevindt zich in de oude Brusselse bioscoopstudio’s Sonart, in een ruimte die nog steeds de originele audio-isolatie en sommige apparatuur bevat. Het was een geweldige plek om je te concentreren en naar je oorverdovende stilte te luisteren, op zoek naar enkele van je monsters. Na zo’n ervaring is het cruciaal om je balans te vinden, om je geest en lichaam te resetten. Meditatie helpt, maar de neiging om oneindige lagen van bovenbouw te bouwen maakt je oefeningen moeilijk en frustrerend. Het laatste redmiddel is overleven in het licht van deze onmisbare instabiliteit.

“Over de albumgeluiden en instrumenten voeren specifieke en terugkerende karakters van het stuk de boventoon (de akoestische drums vertegenwoordigen de menselijke onvoorspelbare aanraking, terwijl de drummachines de mantra’s vertegenwoordigen die we gebruiken om onze gewogen geesten te verfijnen), het is immers vrij eenvoudig om het album in twee delen te verdelen, de eerste muzikaal jazzier en blijkbaar geïmproviseerd, terwijl de tweede hoofdzakelijk ritmisch gedreven is, met terugkerend refrein en mantra’s.

Alles werd vastgelegd door Emiliano, in eenzaamheid. Er werden tracks doorgegeven aan Matteo Nahum in Valencia, waar hij creatief kon mixen in november en december 2017. “Hij kent me heel goed, omdat we sinds 2008 samenwerken en hij het beste uit de nummers kan halen. Ik crediteer hem in elk nummer voor zijn werk bij de mengtafel, omdat het cruciaal was voor het album, als een toegevoegde muzikant. Net zo cruciaal was de master van Nate Wood. Ik had al naar zijn grote werken van de albums van Donny McCaslin, Kneebody en Tigran Hamasyan geluisterd, dus ik ben vereerd dat hij heeft aangeboden om voor ‘Monty’ te willen werken. ”

Als het er op aankwam om een ​​naam en een visuele identiteit voor het album te vinden, “had ik mijn studio in gedachten, en Monty is de bijnaam van Montgomery, het gebied van Brussel waar de studio is. Ik wilde dat de hoes liet zien wat ik elke dag kon zien vanuit het raam voor de opnamekast. Pietro Fortuna was zo aardig om een ​​foto voor de cover te maken en de Italiaanse filmmaker Alessandra Populin regisseerde de videoclip van ‘Fuoco’. ”

Emiliano werd geboren in 1977 in Genua, Italië. Hij begon gitaar te spelen en zijn eigen muziek op te nemen. Hij speelde en zong jazz, rock en wereldmuziek met verschillende bands in Italië. In 2005, na zijn vestiging in Rome, produceerde hij zijn eerste solo-album “SO_LO” met Rattsburg Records, met goede recensies. Sindsdien toerde hij Italië met zijn soloshow met gitaar, stem en effecten. Tussen 2007/2011 toerde Emiliano als ‘The Loop Duo’ met Adriano Arena, met gitaren, stemmen en live loops, en produceerde een album (THE LOOP DUO / BMA and Rattsburg, 2009). In 2009/2010 produceerde hij een nieuwe EP (O.S.T./Rattsburg, 2009) en LP “LIGHT EARS” (Rattsburg 2010). Sinds 2008 werkt hij met Matteo Nahum aan het project ‘Nanaue’. Tussen 2011 en 2017 publiceerden ze 8 singles (Rattsburg Records en Gutenberg Music) en 1 album (Nanaue / Gutenberg Music, 2013) plus 3 opnames voor tribute-albums van het Italiaanse prog-label Mellow Records. In 2014 verhuisde Emiliano naar Brussel, België. In september 2017 heeft hij zijn oorspronkelijke album “Small Engines” (2002, Rattsburg) opnieuw uitgebracht.

2018 is het jaar van “Monty”! Ter ondersteuning van zijn nieuwe solo-uitgave, zal Emiliano hard werken om het album live uit te voeren, een kleine groep getalenteerde muzikanten aan te werven, in staat om te improviseren en zowel de broeierige sferen als de opstand tegen de rand te recreëren.

De videoclip van “Fuoco”, het laatste nummer van het album, van de Italiaanse filmmaker Alessandra Populin, werd opgenomen in Monty Studio en rond in een “dol dagje uit” in Brussel:

To purchase Emiliano’s “Monty”:
Available for download and streaming on all major digital stores
https://monty.hearnow.com/
Available on CD from September 1st.
Available on heavy weight 180gr gatefolded LP from October 1st.
https://store.cdbaby.com/Artist/EmilianoDeferrari
Direct mail-order possible on Bandcamp (better choice for Europe)
https://emilianodeferrari.bandcamp.com/
Pre-order of the LP (200 numbered copies) available
http://wall.cdclick-europe.com

Social Media Links
https://www.facebook.com/EmilianoDeferrariOfficial/

Websites
http://www.emilianodeferrari.com
http://www.rattsburgrecords.com
http://www.nanaue.com

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s