My Own Army -A Medicine Show

My Own Army is een vierkoppige band uit ons eigen kikkerlandje. Met hun nieuwe EP ‘A Medicine Show’ hebben ze wat mij betreft een plaats verdiend bij de betere “underground-rockbands” die ons land rijk is. Alhoewel, “underground” is misschien niet meer van toepassing met zo’n staat van dienst…

MOA

Door Rinco Ennema

De band won al ettelijke popprijzen, speelde door het hele land, kreeg airplay op 3FM en KinK en maakten in 2009 hun eerste EP, opgevolgd door een volledig album in 2014. Nu is er dus een nieuwe EP met vijf lekkere, harde nummers die mij associaties opleveren met Rage Against The Machine, Pearl Jam en Queens of the Stone Age. Die laatste komt ook in hun eigenlijst van inspiratiebronnen voor, samen met A Perfect Circle, Stone Temple Pilots, Tool, Soundgarden, Audioslave, Alice in Chains, The Veils en The Tea Party.

De heren, want dat zijn het alle vier, hebben een overeenkomst met RVP Records en via dat label komt de EP dan ook uit. Er is zo weinig mogelijk digitaal gecorrigeerd waardoor de plaat lekker rauw en energiek klinkt. Twee jaar deed de band over het schrijven van twaalf nummers waarvan er vijf voor de EP werden gekozen. En alle bandleden doen hun best om het meeste uit de muziek te halen, wat geheel en al gelukt is. Alles klinkt goed, zang, drums, (bas)gitaren… niks mis mee.

Het hele album is opgenomen, gemixt en gemasterd door Hans Pieters van The People’s Noise. Hans werkte eerder samen met bands als Gorefest, After Forever, Face Tomorrow en Epica. Inmiddels is Hans de vaste producer van de band en fungeert tijdens het opnameproces als een vijfde bandlid. De drums en bas zijn opgenomen in Studio Plug Unit en de gitaren en de zang in Excess Studio. De gitaarsolo’s werden opgenomen in de eigen studio van My Own Army.

Mijn favoriete nummer van de EP is ‘A Single Bite’ maar dan alleen als ik écht moet kiezen. ‘k Vind ze namelijk allemaal goed en de EP is dan ook veel te snel afgelopen. Méér, mannen. Meer! Graag een volledig album met dit spul erop, ik wacht likkebaardend!

My Own Army bestaat uit:

Ferry Westdijk-Bassist
Vincent Hekkert-Gitarist, backing vocals
Herman de Kok-Zanger, gitarist, tekstschrijver (hij kan ook écht zingen!)
Sven Spierings-Drummer

http://www.myownarmy.nl
http://www.facebook.com/myownarmy
http://www.youtube.com/MyOwnArmyChannel

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s