Nieuws van Frontiers Records – aanstaande releases.

frec

S E P T E M B E R – R E L E A S E S:

Uriah Heep – Living The Dream

De legendarische Britse hardrock band Uriah Heep levert met “Living The Dream” haar 25e studio-album af. In 1970 debuteerde Uriah Heep met “Very ‘eavy, Very ‘umble” en sindsdien scoorde de band diverse hits (denk aan “Lady In Black”, “Easy Livin’” en “July Morning”) en verkocht men meer dan 30 miljoen platen wereldwijd. Gitarist en oer-lid Mick Box is nog steeds van de partij en samen met z’n vier maten gaat hij het nieuwe album promoten door in maar liefst 61 verschillende landen het komende anderhalf jaar te touren. Komend najaar speelt de band ook 2x in de Benelux.

Dream Child – Until Death Do We Meet Again

Met Dream Child wilde ex-Giuffria/Dio-gitarist Craig Goldy terug naar de ‘good old Deep Purple and Rainbow-sound of the amazing Ronnie James Dio’. Dio noemde Goldy tijdens het opnemen van het “Dream Evil”-album zijn ‘dream child’. Op de ‘glorious hardrock / heavy metal’-cd “Until Death Do We Meet Again” zijn ook van de partij: Wayne Findlay (ex-Michael Schenker Group – guitar and keys), Simon Wright (ex-AC/DC, Dio, Operation: Mindcrime – drums), Rudy Sarzo (ex-Quiet Riot, Dio, Ozzy Osbourne, Whitesnake – bass) en Diego Valdez (Helker – vocals).

Groundbreaker – Groundbreaker

Groundbreaker is het nieuwe muzikale project van zanger Steve Overland (FM) en gitarist Robert Sall (Work Of Art en W.E.T.). De ware melodische rock liefhebber weet genoeg; op “Groundbreaker” kun je genieten van ‘delightful vocals, soaring hooklines, magnificent melodies and amazing instrumental performances, mixing the British and Swedish melodic rock traditions!’.

Snakes In Paradise – Step Into The Light

Het debuut-album “Snakes In Paradise” verscheen in 1993; een klassieker in het hardrock genre. De Zweedse band Snakes In Paradise en met name (soul/blues/rock-)zanger Stefan Berggren hadden een heel fraai visite-kaartje afgegeven met een sound losjes gebaseerd op Whitesnake. Ook de twee volgende platen lieten een fraaie mix van Britse ‘70s hardrock met vleugjes Amerikaanse ‘80s melodische AOR-rock horen. In 2002 hield de band er mee op en maakte Berggren o.a. deel uit van Company Of Snakes (een band met drie ex-Whitesnake-muzikanten) en Razorback. “Step Into The Light” is nu ‘the dynamic and melodic classic hardrock’ comeback-cd en staat weer vol ‘strong melodies, powerful hooks and lovely harmonies’.

Treat – Tunguska

Met “Coup De Grace” (2010) en “Ghost Of Graceland” (2016) is de nieuwe cd “Tunguska” alweer het derde album van deze Zweedse ‘arena’ rockers in dit decennium. Treat werd in 1981 opgericht, was mega-succesvol eind jaren ’80, maar in de jaren ’90 en ’00 was er weinig tot geen vraag naar (de sound van) de heren. Momenteel is Treat in het sub-genre echter weer hot en begin november is de band tijdens de Europese tournee 2x in de Benelux te bewonderen. Op “Tunguska” hoor je ‘riveting rockers and seductive soul searching melodic rock songs’.

O K T O B E R – R E L E A S E S:

City Of Thieves – Beast Reality

De Britse ‘straight/no frills/no messing around/no gimmicks’ rock band City Of Thieves nam hun debuut-album “Beast Reality” op met producer Toby Jepson (Wayward Songs, The Answer). De ‘groovy heavy rock in its purest form with no nonsense sledgehammer riffs, hooks and melodies’-sound doet denken aan bands als Airbourne, Inglorious en Blackstone Cherry.

Seventh Wonder – Tiara

De Zweedse progressive metal band Seventh Wonder laat eindelijk weer eens nieuw materiaal horen. Twee jaar geleden verscheen nog wel de live-cd/dvd “Welcome To Atlanta”, maar hun laatste studio-album “The Great Escape” dateert al van 2010. Kamelot-zanger Tommy Karevik verzorgt ook nog steeds zijn meesterlijke vocalen bij Seventh Wonder en “Tiara” bevat verder alle bekende ‘bombastic, heavy, folk, catchy and symphonic trademarks’ die de vaste fan-schare, en ook fans van bands als Dream Theater, Symphony X, Kamelot, Evergrey, Queensryche en Avantasia, zeker en vast zeer zullen waarderen.

Creye – Creye

Creye is een nieuwe Zweedse melodische AOR-rock band opgericht door gitarist Andreas Gullstrand, die je nog kan kennen van de formatie Grand Slam. Je hoort op “Creye” ‘slick melodic rock with a 80’s retro-pop-touch’.

Nazareth – Tattooed On My Brain

De legendarische (hard) rock formatie Nazareth bestaat dit jaar maar liefst al 50 jaar! De Schotse formatie brak in het kielzog van Deep Purple begin jaren ’70 door naar het grote publiek met albums als “Razamanaz”, “Loud ’N Proud” en “Rampant”, en met hit-singles als “Hair Of The Dog”en “Love Hurts”. De originele zanger Dan McCafferty moest in 2014 helaas de band verlaten wegens gezondheidsredenen, maar met zijn zegen is nu Carl Sentance (ex-Persian Risk, Don Airey) de nieuwe zanger. Bassist en oer-lid Pete Agnew is echter nog wel steeds van de partij en ook gitarist Jimmy Murrison en drummer Lee Agnew gaan al weer heel wat jaren mee. “Tattooed On My Brain” is het 24e studio-album van Nazareth, bevat al de (hard) rock ingredienten waardoor ze bekend zijn geworden en verschijnt via Frontiers Records.

Impellitteri – The Nature Of The Beast

De formatie Impellitteri toont met “The Nature Of The Beast” al z’n metal-grandeur; ‘mind blowing and highly energetic musical acrobats, anthem style choruses, addictive riffs, shredding guitar solos, speed metal drumming, bad ass bass playing and powerful vocals reminiscent of Dio, Dickinson and Halford in their prime, all embedded in fantastic songs’. Impellitteri staat nog steeds voor ‘good old guitar driven heavy metal’ en het nieuwe album bevat 10 nieuwe songs en twee cover-tracks (Black Sabbath’s “Symptom Of The Universe” en Andrew Lloyd Webber’s “Phantom Of The Opera”). Naast meester-gitarist Chris Impellitteri himself hoor je zanger Rob Rock, bassist James Pulli en drummer Jon Dette.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s