Beyond the Black – The Heart of the Hurricane

Beyond The Black staat voor energieke, ongecompliceerde, compromisloze, symfonische metal. Waar anderen zich nog steeds verliezen in kleurrijke beschrijvingen, heeft deze band haar volgende koers al gezet en gaat ze met volle kracht rechtstreeks naar ‘The Heart of the Hurricane’…

beythebl

De titel van het derde album is metaforisch en 2018 wordt het jaar waarin deze charismatische band, gevormd rond Jennifer Haben, onderzoekt wat ze omschrijven als “de stilistische beperkingen van uitersten: waar aan de ene kant de schroeven van de hardheid worden vastgedraaid en aan de andere kant domineert een voorheen ongekende aanstekelijkheid de nummers.”

Beyond The Black gaat verder met hun onfeilbare gevoel voor aangrijpende melodieën, vermengd met verpulverende beats, opzwepende riffs, epische keyboardpassages en uitvoerig gearrangeerd snaarwerk en koorinstellingen. Van de atmosferische sombere zwaarte (“Through The Mirror”, “My God Is Dead”), overspant de band de stilistische boog van hun kenmerkende Metal-meets-Medieval-geluid (“Scream For Me”, “Song For The Godless”) naar de bitterzoete akoestische ballade “Breeze”. Samen zorgen de enorme mix van elfachtige vocalen en diepliggende gromstemmen voor een bombastische breedbeeldproductie – van het hart naar de vingers of “van het hart naar de stembanden”, zoals zangeres Jennifer zegt.

Release Date:
31.08.2018

Line Up:
Jennifer Haben (Vocals)
Stefan Herkenhoff (Bass)
Chris Hermsdörfer (Guit./Backings)
Tobias Lodes (Guit./Backings)
Jonas Roßner (Keyboards/Backings)
Kai Tschierschky (Drums)

For More Infos Visit:
http://www.facebook.com/beyondtheblackofficial
http://www.beyond-the-black.com
http://www.facebook.com/napalmrecords
http://www.napalmrecords.com

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s