50-jarige jubileumuitgave van The Kinks

Ter ere van het 50-jarige bestaan brengt The Kinks op 26 oktober een zeer speciale editie uit van ‘The Kinks Are The Village Green Preservation Society’, een van de beste platen uit de Britse muziekgeschiedenis. Deze editie wordt uitgebracht door BMG.

 kinks

Deze essentiële release van een van de beste bands ooit wordt gekenmerkt door de buitengewone catalogus van liedjes van Ray Davies en de power pop gitaarsound van zijn broer Dave, en werd de blauwdruk van vele Britse gitaarpop bands. Met ‘The Kinks Are The Village Green Preservation Society’ bewees Ray Davies een van de beste songschrijvers van zijn, en eigenlijk elke, generatie te zijn.

Ray Davies: “I think The Village Green Preservation Society is about the ending of a time personally for me in my life. In my imaginary village. It’s the end of our innocence, our youth. Some people are quite old but in the Village Green, you’re never allowed to grow up. I feel the project itself as part of a life cycle.”

Tijdens de release in 1968 werd ‘The Kinks Are The Village Green Preservation Society’ een beetje over het hoofd gezien, maar tegenwoordig wordt het album beschouwd als een van de beste Britse releases. Het album werd gemaakt in moeilijke omstandigheden door een band die op het punt stond uiteen te vallen. De plaat bevat tijdloze, mooi geschreven liedjes over opgroeien en ouder worden en het verdwijnen van de nationale cultuur en tradities. Het album wordt algemeen beschouwd als het hoogtepunt uit de carrière van The Kinks en het meesterwerk van Ray Davies. Zie hieronder de originele tracklist.

Side One
1. The Village Green Preservation Society
2. Do You Remember Walter?
3. Picture Book
4. Johnny Thunder
5. Last Of The Steam-Powered Trains
6. Big Sky
7. Sitting By The Riverside

Side Two
1. Animal Farm
2. Village Green
3. Starstruck
4. Phenomenal Cat
5. All Of My Friends Were There
6. Wicked Annabella
7. Monica
8. People Take Pictures Of Each Other

kinks2

Deze speciale release bevat niet eerder uitgebrachte nummers en versies, zoals het in 1973 live gespeelde ‘Time Song’. Ray Davies hierover: “When we played a concert at Drury Lane in ’73 to “celebrate” us about to join what was called The Common Market, I decided to use the song as a warning that time was running out for the old British Empire. This song was recorded a few weeks later but never made the final cut on the Preservation Act I album. Oddly enough, the song seems quite poignant and appropriate to release at this time in British history, and like Europe itself the track is a rough mix which still has to be finessed.” Eerder dit jaar heeft Ray de track gemixed en het nummer zal uitkomen op de Super Deluxe Box Set en op de Deluxe 2CD. Ook wordt de single digitaal uitgebracht en als gratis 7” weggeven bij pre-orders van de Box Set via de website van The Kinks.

De Deluxe Boxset bevat uitgebreide teksten, interviews, foto’s en opgeschreven verhalen over de productie van het album, de release en de culturele impact. Daarnaast staan er 2 essays in over de plaat geschreven door Pete Townshend en de gerenommeerde journaliste Kate Mossman

Van 4 oktober tot 18 november is er een speciale tentoonstelling ‘The Kinks Are The Village Green Preservation Society’ in Londen waar een selectie te zien is van zeldzame collector’s items waaronder kunst gemaakt door de band zelf, originele posters, hoezen en vinyl, samen met een collectie van foto’s die deze belangrijke periode van de band weergeven. Klik hier voor meer info.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s