The Pineapple Thief – Dissolution

Het klinkt als Porcupine Tree 2.0 en daarmee wil ik aangeven dat het nieuwe album van The Pineapple Thief een briljant meesterwerk is geworden. Een geweldig mooie plaat met negen gebakjes om van te smullen.

pat

Door Rinco Ennema

Normaal gesproken ben ik niet zo van het overnemen van bio’s die de promotor of label meestuurt, maar in dit geval kan ik niet andrs dan me volledig aansluiten bij de woorden van ‘Bertus’, die de promotie van dit album op zich heeft genomen. Het label is overigens Kscope Records.

*De Britse progrockhelden brengen met ‘Dissolution’ het lang verwachte vervolg uit van het in 2016 verschenen ‘Your Wilderness’. Het is het tweede album van de band waarop drummer Gavin Harrison (King Crimson & Porcupine Tree) te horen is. Dit nieuwe album laat zien dat de band tot nieuwe hoogtes geklommen is en zichzelf ontwikkeld heeft op het gebied van muzikaliteit en songwriting. De muzikanten namen dit album, verspreid over de UK, zelf op. Zo zijn ze naar Gavin’s Bourne Place studio geweest in Londen en Bruce’s Soord Studio’s in Somerset. Hierbij deelden ze hun ideeën via internet. Het mixen is gedaan door Soord en Harrison en de plaat is gemasterd door de toetsenist Steve Kitch. Bij het nummer ‘White Mist’ speelt ook de experimentele gitarist David Tom (David Bowie) mee voor net een extra dimensie. Het artwork van deze plaat is gemaakt door het iconische bureau Stylorouge, die ook werk heeft gemaakt voor Pink Floyd, David Bowie, Blur en de Britse film Trainspotting.

*=uit de meegeleverde bio

Met uitzondering van ‘White Mist’ zijn het geen epische lange nummers, maar dat neemt niet weg dat de nummers stuk voor stuk goed doordacht zijn en een hoop luistergenot bieden. De muzikaliteit van deze genieën spat er vanaf, teksten en arrangementen zijn dik in orde, verrassend en toch herkenbaar. Meer kan ik niet vertellen zonder in herhaling te vallen. Kopen die plaat!

De band speelt op 29 september live in Melkweg, Amsterdam. Het album komt op 31 augustus uit.

Tracks:
1. Not Naming Any Names 02:06
2. Try As I Might 04:27
3. Threatening War 06:38
4. Uncovering Your Tracks 04:29
5. All That You’ve Got 03:27
6. Far Below 04:36
7. Pillar of Salt 01:26
8. White Mist 11:06
9. Shed A Light 05:20

https://www.facebook.com/thepineapplethief/
http://www.pineapplethief.com
http://www.instagram.com/thepineapplethief
http://www.twitter.com/pineapplethief

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s