SoulHealer – Up From The Ashes

Voor fans van Iron Maiden, Sabaton, Hammerfall, Powerwolf, Blind Guardian en vergelijkbare bands is dit album een gebakje. Het powermetal-geluid van de Finse band SoulHealer klinkt goed op het nieuwe album ‘Up From The Ashes’ dat in september uit gaat komen via Rock Shots Records.

soulhealer up from the ashes

Door Rinco Ennema

Het is hun vierde studioalbum. SoulHealer speelt traditionele heavy- en powermetal met een ouderwetse 80’s attitude vermengd met een moderne metal-touch. Hun aanstekelijke songteksten en lekkere gitaarriffs zorgen voor de perfecte soundtrack voor zowel liefhebbers van de jaren 80- als de nieuwe fans, op zoek naar gelikte melodieën en gemakkelijk in het gehoor liggende songs.

Gitarist Teemu Kuosmanen zegt: “Ons aankomende album zal een killer zijn! Dit is ons vierde album en de eerste waarvoor we echt onze tijd hebben genomen. Onze vorige albums ‘Chasing the Dream’ en vooral de derde ‘Bear the Cross’ hebben we te haastig gemaakt. Beide albums bevatten echt goede nummers, maar als ik eraan denk hoe goed ze zouden kunnen zijn als we ze niet overhaast zouden hebbeb afgemaakt… Nu kijken we vooruit en dit aankomende album is langzaam volwassen geworden en we hebben de tijd genomen om de arrangementen te verbeteren. Ik weet zeker dat onze fans dol zijn op dit album. Ze zullen iets nieuws vinden, maar de ziel van SoulHealer zal er nog steeds zijn.”

Ik kan niet anders dan Kuosmanen gelijk te geven. ‘Up From The Ashes’ is een lekkere stamper met kwalitatief goede arrangementen. Het is even wennen aan de stemmen (vooral als je de band nog niet kent, wat bij mij het geval was) maar vanaf nu ga ik ze zeker in de gaten houden.

Tracks:
01. Up From The Ashes 4:13
02. Through Fire and Ice 4:02
03. Fly Away 3:42
04. Sins Of My Father 7:08
05. Prepare for War 4:19
06. Pitch Black 4:14
07. The Final Judgement 4:11
08. Behind Closed Doors 4:11
09. Am I In Hell 4:09
10. Land Of The Free 5:59

LINEUP:
Jori Kärki, Vocals
Lari Lämpsä, Bass
Timo Immonen, Drums
JiiPee Haikola, Guitar
Teemu Kuosmanen, Guitar

https://www.facebook.com/soulhealermusic/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s