Orions Belte – Mint

De promotor vraagt zichzelf af of het nou orietal blues, moderne wereldmuziek, indie surfrock of underground pop is. En dat is terecht. Deze (voornamelijk) instrumentale band uit Noorwegen is namelijk lastig in een hokje te plaatsen. Toch gaan we een poging wagen…

mint

Door Rinco Ennema

Het album komt pas 21 september uit maar na vele malen luisteren denk ik dat ik ondertussen al genoeg heb gehoord om iets te kunnen vertellen over deze muziek.

Orions Belte zelf heeft geen behoefte aan een label, het maakt ze niet uit hoe je hun muziek noemt. Zolang zij plezier hebben in het maken ervan, en een ander in het luisteren ernaar is het ze allang naar de zin. Hun inspiratie halen ze uit Nigeriaanse rock uit de jaren zeventig, ansichtkaarten van de Franse Riviéra, Formule 1 races op Monza in Ialië en het gevecht tussen Joe Frazier en Mohammed Ali (1971) dat werd gewonnen door Frazier. Uniek en eclectisch dus, kun je al “voelen” wat ik hoor?

Oyvind Blomstrom en Chris Holm trokken eerder rond met verschillende bands, en toen Holm voorstelde om zelf iets te gaa doen met een gast die hij kende uit Bergen (Kim Age Furuhaug) was Orions Belte geboren.

ob

Eerlijk gezegd heb ik niet eerder een band als deze gehoord, die me het ene moment lichtelijk doet denken aan Monomyth en het andere moment aan een gezelschap als de vroegere Shadows (die blije gitaristen) die besloten hebben voortaan eerst zeven joints te roken voordat er überhaupt muziek opgenomen gaat worden.

“Soundtracks van films die nog gemaakt moeten worden” staat in de biografie en dat komt akelig dicht in de buurt van wat er op de plaat te horen valt. Laten we het een nieuwe stroming van indie-poprock noemen. Dit is geen meeklapmuziek voor het “grote publiek” in Nederland, maar gelukkig hebben we daar Guus Meeuwis al voor.

Tracklist:

1, New Years Eve #2
2. Papillon
3. Delmonte
4. Joe Frazier
5. Moving Back Again
6. Le Mans
7. Picturephone Blues
8. Atlantic Surfing
9. Alnitak

https://www.facebook.com/orionsbelte/
https://orionsbelte.bandcamp.com/music

label: Jansen Records

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s