Haken – L-1VE

Haken is ondertussen een groot begrip geworden, en heeft ook in ons land een zeer grote aanhang. Om hun 10 jarig jubileum te vieren, heeft de band een schitterende liveregistratie uitgebracht. Op de laatste avond van de tour speelden de heren in de Amsterdamse “Melkweg”. Dit concert is op beeld en geluid opgenomen, en zodoende op dvd en cd uitgebracht. De dvd heeft tevens een bonusconcert van het optreden tijdens ProgPower USA in 2016, en 3 videoclips. Smullen dus voor alle fans.

Haken_L-1VE_Cover

Door Wouter van Hal

Ter beoordeling heb ik de cd versie ontvangen. Deze bestaat uit 2 schijfjes vol heerlijkheid. Het concert begint met “Affinity.exe/Initiate” van het, ten tijde van deze tour, laatste album “Infinity” uit 2016. De eerste 2 tracks van dit album zijn live al net zo schitterend als op cd. Alles op alles is gezet om de productie van dit live-album op een hoog niveau te brengen. En dat verdient een album als dit natuurlijk. Ik wou dat iedere live-plaat zo goed klonk. De rauwe sound van een liveoptreden, de dynamiek van het aanwezige publiek, kleine foutjes, alles zit er in. Zoals het hoort dus net als bij een optreden. Het tweede nummer is “In Memoriam” van “the Mountain” uit 2013. Met 4 nummers van dit album is het in mijn ogen prima verdedigd op de setlijst. Smullen is de ruim 22 minuten durende medley van het debuutalbum “Aquarius” uit 2010. Tevens de afsluiter van cd1. Ik heb 49 minuten onafgebroken zitten luisteren op de bank. Jammer dat je dan weer even op moet staan om de cd te wisselen.

Cd2 begint heel erg mooi ingetogen met het intro van de ballad “As Death Embraces”. Kippenvelmomentje voor mij, en voor de aanwezigen in Amsterdam. “Atlas Stone” en “Cockroach King” volgen, en ik ben blij dat ze deze ook net als op het album achter elkaar hebben gespeeld. Na nog 2 tracks van “Affinity” te hebben gehoord, sluit het concert af met het 23 minuten lange “Visions” van het gelijknamige album uit 2011.

Ik kan nog wel veel meer schrijven over dit album, maar ik raad liever aan om dit gewoon lekker aan te schaffen en toe te voegen aan de collectie. Ik weet zeker dat deze dan bovengemiddeld vaker dan de rest rondjes zal draaien in de cd-speler of dvd-speler.

 

https://www.hakenmusic.com/band

 

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s