BMG & UNIVERSAL PRESENTEREN CONFESSIN’ THE BLUES – ORIGINELE BLUES-MEESTERWERKEN SAMENGESTELD MET MEDEWERKING VAN THE ROLLING STONES

“If you don’t know the blues… there’s no point in picking up the guitar and playing rock and roll or any other form of popular music.” – Keith Richards

 image001

Naast dat ze de grootste band ter wereld zijn, zijn The Rolling Stones ook de grootste supporters van de blues dus wie anders te vragen om samen met BMG en Universal een album samen te stellen met de muziek die ze inspireerde gedurende hun carriere ?

Confessin’ The Blues brengt de beste blues muzikanten ooit samen en geeft een prachtig overzicht van het genre. De songs op de verschillende releases zijn door de The Rolling Stones zelf uitgezocht en worden door BMG uitgebracht op 9 november.

The Rolling Stones zijn al zeer lang liefhebbers van the Blues, van voor het begin van hun carriere totaan hun laatste album Blue & Lonesome met hun versies van de klassiekers waarvan er veel in hun originele versie op Confessin’ The Blues staan. Mick Jagger was al heel vroeg groot fan: “The first Muddy Waters album that was really popular was Muddy Waters at Newport, which was the first album I ever bought”.

 Als supporters van het genre hebben de band en BMG besloten dat 10% van BMG’s netto opbrengst * van de verkoop van dit album (met een minimum van £0.65 (2CD) / £1.25 (2LP) / £3.00 (Bookpack) UK pounds sterling) gedoneerd wordt aan Willie Dixon’s Blues Heaven Foundation (Registreerd als een 501 © (3) non-profit organisatie in de United States.)

Jacqueline Dixon, President/CEO van The Blues Foundation zegt hierover: ‘We are extremely honoured, grateful and humbled that Willie Dixon’s Blues Heaven Foundation has been included in such an astonishing project. It means so much that my father’s dream of creating an organisation that promotes, protects and preserves the Blues for future generations is being recognised and supported by artists that have achieved so much.’

Confessin’ The Blues bevat nummers van de grootste Blues pioniers zoals Howlin’ Wolf, John Lee Hooker, Elmore James, Muddy Waters, Chuck Berry, Big Bill Broonzy en Robert Johnson. Al deze artiesten hadden een impact op de ontluikende Rolling Stones; ze beinvloedden Keith’s gitaarspel en Mick’s vocalen en teksten. Zoals Ronnie Wood zegt: “That’s how Mick and Keith first got close as well, on the train coming back from college. They noticed each other’s record collection and it was, “Hey, you’ve got Muddy Waters. You must be a good guy, let’s form a band”.

Confessin’ The Blues komt uit als een 2CD set, 2×2 Vinyl LP sets en een 5×10” Vinyl bookpack (zoals de originele 78RPM uitgaves). Alle versies bevatten liner notes door muziek journalist Colin Larkin en het bookpack bevat ook verwijderbare art cards door de bekende blues illustrator Christoph Mueller. De album cover is gemaakt door Stones gitarist Ronnie Wood die zijn persoonlijke draai geeft aan het project door zijn geschilderde interpretatie van de Bluesman.

Pre-order voor het album kunnen hier gedaan worden.

Bekijk hieronder de tracklisting:

DISC ONE

1. Muddy Waters Rollin’ Stone
Howlin’ Wolf Little Red Rooster

3. John Lee Hooker Boogie Chillen

4. Little Walter Hate To See You Go

5. Chuck Berry Little Queenie
6. Bo Diddley You Can’t Judge A Book By It’s Cover
7. Eddie Taylor Ride ‘Em On Down

8. Slim Harpo I’m A King Bee
9. Magic Sam All Your Love

10. Elmore James Dust My Broom

11. Little Walter Just Your Fool

12. Muddy Waters I Want To Be Loved
13. Big Bill Broonzy Key To The Highway
14. Robert Johnson Love In Vain Blues

15. Mississippi Fred McDowell You Gotta Move

16. Jimmy Reed Bright Lights, Big City

17. Big Maceo Worried Life Blues

18. Little Johnny Taylor Everybody Knows About My Good Thing (Part 1)
19. Howlin’ Wolf Commit A Crime

20. Otis Rush I Can’t Quit You Baby

21. Jay McShann & Walter Brown Confessin’ The Blues

DISC TWO

1. Howlin’ Wolf Just Like I Treat You

2. Little Walter I Got To Go
3. Chuck Berry Carol
4. Bo Diddley Mona
5. Muddy Waters I Just Want To Make Love To You
6. Elmore James Blues Before Sunrise
7. Eddie Taylor Bad Boy
8. Boy Blue Boogie Children

9. Jimmy Reed Little Rain

10. Robert Johnson Stop Breakin’ Down Blues

11. Reverend Robert Wilkins The Prodigal Son

12. Lightnin’ Slim Hoodoo Blues

13. Billy Boy Arnold Don’t Stay Out All Night
14. Bo Diddley Craw Dad
15. Dale Hawkins Suzie Q
16. Amos Milburn Down The Road  Apiece
17. Howlin’ Wolf Little Baby

18. Little Walter Blue And Lonesome
19. B.B. King Rock Me Baby

20. Buddy Guy Damn Right I’ve Got The Blues
21. Muddy Waters Mannish Boy

www.rollingstones.com

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s