Powerwolf – The Sacrament of Sin

pwlogo

Na het “verspillen van liters bloed en onvermoeibaar vechten”, schoot Powerwolf na slechts twee albums met Napalm rechtstreeks naar de poleposition van de officiële Duitse albumcharts (en een ander album behaalde de top drie!). Na het uitverkopen van concertzaal na concertzaal en het vermaken van steeds grotere hordes fans, is de tijd rijp voor een nieuw hoofdstuk: ‘The Sacrament Of Sin’, met een dozijn metalen psalmen, gesmeed zijn voor de lollige eeuwigheid!

powerwolf
Powerwolf stapte in januari 2018 binnen bij Fascination Street Studios in Örebrö, Zweden, om samen met de befaamde producer Jens Bogren (Opeth, Arch Enemy, Amon Amarth) aan hun zevende manifest te werken. Het resultaat is krachtig, met het eigen, bekende geluid van de Duitsers. Toch heeft de band met dit album het meest gedurfde en meest avontuurlijke album tot nu toe opgenomen! ‘Where The Wild Wolves Have Gone’ markeert zelfs de eerste ballade in Powerwolf-geschiedenis – terwijl ‘Nightside of Siberia’ precies het tegenovergestelde doet en een van de zwaarste deuntjes blijkt te zijn die het vijftal ooit heeft geschreven. ‘Incense & Iron’ MOET gewoon deel uitmaken van elke toekomstige setlist met zijn folky karakter en anthemische aanstekelijkheid; en de epische single ‘Fire & Forgive’ laat aanstekelijke melodieën briljant versmelten tot tijdloze, zware shredding. The Sacrament Of Sin overweldigt zowel met verfijnde songwriting en pure agressie – en bewijst eens te meer waarom Powerwolf de enige ware hogepriestersband van heavy metal is !!!

Met gevoel voor drama en show heeft Powerwolf een aanstekelijke plaat gemaakt die vermakelijk is, qua tekst niet al te ingewikkeld en muzikaal toegankelijk. ‘The Sacrement of Sin’, het titelnummer, zou een versnelde hit van Gerard Joling kunnen zijn, om maar eens aan te geven in welk hoek van de rockmuziek je dit kunt plaatsen. Maar leuk is het wel!

Tracks:

01. Fire & Forgive 4:30
02. Demons Are A Girl’s Best Friend 3:38
03. Killers With The Cross 4:09
04. Incense & Iron 3:57
05. Where The Wild Wolves Have Gone 4:13
06. Stossgebet 3:53
07. Nightside Of Siberia 3:53
08. The Sacrament Of Sin 3:26
09. Venom Of Venus 3:28
10. Nighttime Rebel 4:03
11. Fist By Fist (Sacralize Or Strike) 3:32

Powerwolf Line-up:
Attila Dorn – Vocals
Matthew Greywolf – Guitar
Charles Greywolf – Guitar
Falk Maria Schlegel – Organ
Roel van Helden – Drums

For More Info Visit:
http://www.powerwolf.net
http://www.facebook.com/powerwolfmetal

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s