King Crimson-violist komt met nieuwe studio-opnamen

david-cross-med-res

Los Angeles – De gerenommeerde elektrische-violist David Cross, het best bekend van zijn werk met King Crimson en een vruchtbare solo-carrière, presenteert deze nieuwe collectie studio-opnames met een gevarieerd aanbod van stijlen!

Het samenwerkende album bevat zowel instrumentale nummers als vocale uitvoeringen van gastzangers Sonja Kraushofer van L’Ame Immortelle, Anne-Marie Hurst van Skelet Family, de veelgeprezen Israëlische zanger Ofra Haza, Christian Death zanger Eva O en meer!

“Crossing the Tracks” is een spannend nieuw project voor mij. Cleopatra Records en producer Jurgen Engler presenteerden me twaalf nummers en gaven me de vrijheid om op alle nummers te spelen, vandaar ‘Crossing the tracks.’

Dit was een ongebruikelijke situatie voor mij aangezien ik over het algemeen componist / uitvoerder / producer ben, zij het in samenwerking met andere bandleden, en ik wist niet zeker hoe het me zou vergaan als een ‘sessiespeler’.
De aantrekkingskracht van artistieke vrijheid en een nieuwe muzikale uitdaging was echter te sterk om weerstand te bieden.

Ik wilde trouw blijven aan de bestaande composities en optredens van de andere artiesten en toch een impact op de muziek creëren door melodie, strijkpartijen en solo’s toe te voegen. Ik verraste mezelf toen ik merkte echt plezier te hebben in deze manier van werken – ik moest gewoon viool spelen en mijn instinct volgen.

Ik ben dol op het artwork van de hoes – op weg naar het licht aan het einde van de tunnel zonder te ontsporen!

David Cross juni 2018

David Cross is momenteel bezig met een tournee met Italiaanse prog rockers Le Orme en zal doorgaan met het boeken van uitvoeringen tot 2018!

Track List:
1. White Bird feat. Sonja Kraushofer
2. Kalahari Fantasy
3. For What It’s Worth feat. Anne-Marie Hurst
4. Prince Of Darkness
5. Love Me feat. Ofra Haza
6. Into The Oblique
7. The Light Inside Me feat. Kimberly Freeman
8. Shifting Sands
9. Hero Of Kingdom feat. Marion Küchenmeister
10. Hallelujah
11. The Key feat. Ofra Haza
12. Shadows Do Know feat. Eva O

To purchase:
Buy the CD: https://cleorecs.com/store/shop/david-cross-crossing-the-tracks-cd/
Buy the digital: https://itunes.apple.com/us/album/crossing-the-tracks/1390162787

For more information:
Facebook: https://www.facebook.com/david.cross.33821
David Cross Music Facebook page: https://www.facebook.com/David-Cross-Music-105639052830314
Twitter: @DavidCrossMusic

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s