starfish64 – The Future In Reverse

Starfish64 werd in 2006 opgericht door de Duitse singer-songwriter Dieter Hoffmann. De naam starfish64, oorspronkelijk bedoeld als een titel voor zijn solowerk, begon in eerste instantie met opnemen en publiceren in het genre singer-songwriter. In de loop der jaren verschoof geluid en compositie echter steeds meer naar progressieve en new-art rock. En lékker dat dat klinkt!

sfthefutureinreverse

 

 

 

 

 

 

Door Rinco Ennema
Het begint met een heerlijk dromerig nummer, ‘Yesterday’s Favorite Smile’, wat me enigzins doet denken aan de stijl van Fleet Foxes. Een harmonieus en “lief” nummer. ‘Tomorrow In Dark Water’ is zoals de titel doet vermoeden wat zwaarmoediger dan het eerste nummer. Een liedje over vraagstukken en woeste omstandigheden, maar wát fantastisch mooi gebracht!
Track drie, ‘Determination’ beslaat drie sectoren (a. Mankind, b. At Lightspeed, c. Infinite Space) en is aanvankelijk ook eentje vol rust. Later in het nummer komt er wat meer elektronica aan te pas, verandert het thema en tempo, en daarmee de trance waarin ik zat. Die komt echter ook snel terug want nét als je verwacht dat het opnieuw een tandje sneller zou gaan neemt de muziek gas terug en zitten we weer in die specifieke muziek die een mix is van de eerder genoemde Fleet Foxes, The Verve en Oasis.

Het nummer ‘Molehill’ is een aardig tussendoortje, niets meer en niets minder, en wordt gevolgd door een nummer van maar liefst een dikke achttien minuten, opgedeeld in vier kwarten. ‘Charting An Abyss’ bestaat uit a. Recurring Dreams, b. Framework, c. Dominoes en d. At Peace. Een heel mooi nummer waarin het album écht op z’n plek valt. Subtiele zang, rustige baslijnen en steeds maar dat dromerige, dat meeslepende gevoel dat je erbij krijgt.

Ik vind dit album van starfish64 (blijkbaar bewust zonder hoofdletter geschreven) een welkome aanvulling in mijn collectie. Verwacht geen gierende gitaren of beukende drums, maar wél een oase van rust met sterke teksten en melodieën die je op een wolkje wegvoeren van de realiteit van de dag…

sftracks

Starfish64 is:
Dieter Hoffmann
Henrik Kropp
Martin Pownall
Dominik Suhl

https://starfish64.bandcamp.com/album/the-future-in-reverse
https://www.facebook.com/starfish64/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s