Duitse muzieklegendes Guru Guru vieren 50 jaar met nieuwe CD “Rotate!”

persbericht

50 jaar Guru Guru – dat is 50 jaar Krautrock!

Dudenhofen, Duitsland – Als je niet voor mogelijk had gehouden dat Mani Neumeier en zijn Guru Guru nog steeds tot de meest actieve en productieve rockbands van Duitsland behoren, nou, dan heb je het ongelijk gehad!

EPSON MFP image

Guru Guru, opgericht in 1968, het jaar van de Duitse opstand, heeft zijn 50ste verjaardag bereikt en behoudt nog steeds zijn innovatieve geest. Waar menig muzikant het overkwam als een eendagsvlieg op te leven om even later in vergetelheid te raken, heeft Guru Guru zich een weg gebaand buiten de mainstream muziek en kortstondige trends door experimentele rock, avant-garde, jazz en wereldmuziek samen te smelten tot een unieke en originele vorm van rock ‘n’ roll.

Niemand zal ontkennen dat er ups en downs waren, maar tegenwoordig deelt Mani (Drums / Percussion / Vocals) het podium met twee al lang bestaande metgezellen. Roland Schaeffler (Guitar / Saxophone / Vocals) en Peter Kuhmstedt (Bass / Vocals) werken al meer dan 40 jaar samen met Guru Guru. Het overlijden van Hans Reffert, 69 jaar (21 februari 2016), was een zware slag, maar met de nieuw gerekruteerde gitarist Jan Lindqvist hebben ze deze tragedie overwonnen en bewezen dat ze helemaal niet moe zijn van het maken van muziek. De vier “Krautrockers” zijn levende legendes en naast de Rolling Stones een van de langstlevende rockbands op deze planeet. Mani en Mick staan ​​namelijk naast elkaar in het Tokyo House of Wax! Mani Neumeier en zijn goeroes zijn de belichaming van een band die muzikale trends en rages trotseert en grenzen en genres overstijgt, zelfs op hun nieuwste CD genaamd “Rotate!”

Guru-Guru

Na meer dan 40 releases (LP, CD & DVD) laat Guru Guru zien dat het “gereviseerde vlaggenschip van de Duitse rock” – zoals ze door het Duitse tijdschrift Musikexpress zijn genoemd – hun bekwaamheid om te betreden niet hebben verloren en een buitengewoon schouwspel bieden. Nummers zoals “Ooga Booga Special” overspannen de decennia, van de vroege dagen van “Magic Tree” tot hun nieuwste studioalbum “Rotate!” Dat is uitgebracht ter ere van het 50-jarig jubileum van de band in 2018. Nooit te missen natuurlijk is de onsterfelijk ‘Elektroluch’: de undergroundhit die de ‘Krautrock’-geschiedenis heeft geschreven en die tot op heden een intrigant onderdeel is van de live-uitvoering van de band.

Degene die dacht dat Guru Guru zou vertragen of dat Mani zich zou terugtrekken in een rustig leven op het platteland, zou niet meer verkeerd kunnen zijn. Na 50 jaar blijven ze hun eigen weg gaan, omdat ze altijd zijn geweest – en nog steeds uniek zijn!

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s