Galasphere 347 – Galasphere 347

Het is 2018, ergens in Europa – vier muzikanten komen samen om een ​​album met Anglo-Scandinavische symfonische rock te maken. Met wortels in bands als White Willow, Henry Fool, Änglagård, The Tim Bowness-band, Weserbandland en Necromonkey brengt Galasphere 347 epische muziekstukken op hun zelfgetitelde album…

VSL12T01_VINYL_OUTER_SLEEVE_GATEFOLD

Door Rinco Ennema
Mattias’s krachtige en dynamische drumwerk vervlochten met Jacob’s vloeibare basgitaar en slijpende gitaren zijn perfect om de basis te bieden voor Ketil’s fluit en Stephens weelderige analoge toetsenborden en gepassioneerde vocalen.
De invloeden van de band zijn net zo gevarieerd als hun geografische locaties suggereren, van het technische deel van de progressieve rock tot het overgemoduleerde aandringen van Krautrock. Sensueel gemengd door Jacob in Dude Ranch Studios, Sandøya, Noorwegen en gemasterd door Andy Jackson, vooral bekend door zijn werk met Pink Floyd. Het album staat bol van lyrische passie en muzikale prestaties.

skandibandTekstueel gezien is het album een ​​concept over een avondje uit in een stad, de anticipatie en teleurstellingen, de geneugten en de pijn, de liefde en het verlies. De band bespeelt een grote verzameling van vintage en mysterieuze instrumenten, Mellotrons en Moogs, Oberheims en Korgs, Stratocasters en Les Pauls wedijveren met Stylophones, Glockenspiel en Gizmotrons om een ​​onderscheidend sonisch landschap te creëren onderbroken door wilde gitaren, fluit en Moog en gefluisterde orgelsolo’s.

Het zelfgeschreven debuutalbum van Galasphere 347 is als een progressieve rockcruise in de ruimte – met Stephen James Bennett aan het roer. Een samensmelting van het collectieve muzikale verleden van de vier bandleden, samengebundeld in een intergalactische opnamestudio, met drie nummers die samen veertig minuten omhelzen. Zowat genoeg tijd om Jupiter met de snelheid van het licht te bereiken…

Tracklist:
1. The Voice of Beauty Drowned 10:43

2. The fallen angel 15:35

3. Barbarella’s lover 15:18

Line-up:

Stephen James Bennett – Vocals, Keyboards, GuitarsKetil Vestrum Einarsen – Keyboards, programming and fluteJacob Holm-Lupo – Guitar and bassMattias Olsson – Drums, Keyboards, Guitars
Band website: http://www.facebook.com/galasphere347Label website: http://www.karismarecords.no

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s