Debuut van MOON is een feit

 

Het instrumentale space-rocktrio MOON heeft op 11 juni 2018 zelf hun debuutalbum “Maybe We’ll Come Back” uitgebracht – nu beschikbaar op iTunes, Deezer, Spotify, Google Play, Apple Music, enz. Het album wordt vertegenwoordigd door video-single “Lux Aeterna”, een empathisch eerbetoon aan klassieke 21e eeuwse film “Requiem for a Dream”. Van de opening “Take Off” tot de “Lux Aeterna” epiloog neemt het Servische trio je mee op een reis naar onontgonnen deep-space…

MOON - album cover art

“Maybe We’ll Come Back” is een gitaarplaat, heeft een no-nonsense melodie en de riffs en hard-hitting ritmes zelf vormen de ruggengraat van dit kosmische verhaal.

Over de blijvende aantrekkingskracht van instrumentale muziek zegt drummer Miro: “Deze reis kan op veel manieren worden geïnterpreteerd. Instrumentale muziek heeft altijd zijn plaats, omdat er in de eerste plaats niemand is die je vertelt waar het lied over gaat. Dat laat je verbeeldingskracht vrij om je eigen verhaal te associëren met wat je ook hoort. Als het een instrumentaal nummer is, kun je de titel vergeten en kun je het maken over wat je maar wilt. Dit is de vrijheid die instrumentale muziek altijd heeft gehad voor mensen – het geeft hen de mogelijkheid om hun verhaal erin te schrijven “.

Van de invloeden en inspiratie noemt de band THE WHO, YJ Malmsteen, Gagarin, Spaceballs, Commodore 64 en Amiga 500-videogames.

MOON’s debuutalbum “Maybe We’ll Come Back” werd opgenomen in februari 2018 in de Chicken Sound studio in Zagreb, Kroatië. Het werd gemengd en gemasterd door Vedran Kovacic-Beli. De video-single-versie van “Lux Aeterna” werd gemixt door de bekende regionale geluidstechnicus Igor Pauk en gemasterd door Drago Smokrovic-Smokva. Album synths gecomponeerd door de Kroatische industrial rock / triphop artiest Filip Majdak, die ook de remixversie van “Take Off” verzorgde.

Auteur van albumhoezen is de Macedonische ontwerper Zorana Cardula, die bekend staat om het transformeren van oude goederen naar hedendaagse kunst.

https://www.facebook.com/moon.spacerockband/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s