Unkh – Innerverse

In 2014 schreven wij voor het eerst over deze band  van eigen bodem. We waren heel enthousiast over wat we toen te horen kregen en verdomd als het niet waar is: dat zijn we ook nu weer. Unkh weet hoe ze mensen moeten raken!

unkh innerverse

Door Rinco Ennema

Op de opener die maar liefst dik tien minuten duurt wordt begonnen met wat zuchtwerk, piepjes en tikjes en een aanzwellende, indringende bastoon. Dan valt de piano in, vergezeld door soundscapes, waarop de zang begint. ‘Paranoid Void’ bestaat uit deel a (Delusional) en deel b (Warp) en is gewoon een heel lekker nummer, de term trance-rock gaat net te ver maar meeslepend is het zeker. Een nummer waarin de zanger aangeeft niet op z’n plaats te zijn en dat ‘ie niks voelt… nou ik wel!

Track twee heet ‘Deep’ en is instrumentaal. Vol leuke muzikale variatie maar op het eind minder pakkend.

Bandfoto2018unkh‘The Showcase’ is typische zeventiger jaren progrock. Vlagen van Yes en The Flower Kings vullen de ruimte waarin ik zit te luisteren. Zelfs de manier van zingen doet een beetje aan die van Peter Gabriel denken. Heel fijn en toegankelijk nummer met een melancholische uitwerking. Heerlijk nummer.

Dan is het tijd voor ‘Slumber’. Een kort liedje dat als slaapliedje misschien wel heel goed werkt.

Het laatste nummer van dit album is wederom een track die is opgedeeld in meer sectoren. Maar liefst meer dan negentien minuten staat er op de klok wanneer je ‘Dreamcatcher’ hebt gehoord, met a: Entrance, b: The Guide, c: Incubus en d: Distilled Awakening. Een spooky begin, overgaand in “lievere” klanken. Droog drumtikje, bekken, lekkere melodielijn… Een repetitief thema met solide bouwstenen. Als de gitaar en zang dan uiteindelijk worden ingezet samen met een heerlijk ritmische drumlijn en de nodige wisselingen van thema en tempo ben ik verkocht. Wát een lekkere plaat is dit, zeg! Veel variatie, goeie zang en een muzikale omlijsting die er mag zijn. Goed gearrangeerd.

Unkh heeft wederom een diamantje weten te slijpen. Aanrader!

innerverse tracks

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s