Tumble Town – Never Too Late

Als drie muziekfanaten de koppen bij elkaar steken om het eens over hun hobby te hebben, en één van hen heeft ook nog een zoon die een begenadigd drummer is, dan kan er best iets moois ontstaan…

nevertoolate

Door Rinco Ennema

Tumble Town is een project van Han Uil, Aldo Adema en Erik Laan. Uil ken je misschien van Seven Day Hunt of van Antares. Adema is eveneens bekend van Seven Day Hunt (en eerder Egdon Heath) en Erik Laan uiteraard van Silhouette.

In 2009 verlieden Uil en Adema de band Seven Day Hunt. Eerstgenoemde kwam in 2010 met zijn tweede solo-album, Aldo produceerde en mixte twee albums van Silhouette. En toen Aldo aan één nummer van Han’s album meewerkte besloten ze samen een nieuw studioproject op te zetten. Dat was het begin van Tumble Town.

In 2013 kwam het debuutalbum ‘Done With The Coldness’ uit, waarop onder andere Erik Laan als gastmuzikant meedeed. Het duurde echter nog even tot Erik de andere twee als vast bandlid zou gaan vergezellen. Maar hey: ‘Never too late’!

ttbandmembers

Track één, Prelude, is instrumentaal en fenomenaal. In alle andere nummers wordt wél gezongen. Op een gepolijste, keurige manier. Han Uil is geen zanger met een rauwe rockstem, maar weet naast zijn beschaafde stemgeluid zijn woorden tóch kracht bij te zetten in een nummer als ‘Do Not Leave Me Now’, de smeekbede komt vol emotie over. De meeste nummers zijn overigens “beschaafd” te noemen. Over het algemeen vrij rustig, maar met een vette beat en prachtige solo’s. Het gitaarwerk van de heren, en de rappe toetsen-vingers van Erik en het knappe drumwerk van diens zoon Arjan maken er een heerlijke plaat van met hoogstandjes, herkenbaarheid en liefde voor muziek.

Tracklist:

1. Prelude
2. One Giant Stage
3. Avalon
4. Do Not Leave Me Now
5. If I Should meet You
6. Transatlantic
7. Do As They Do
8. All Because Of Me
9. Never Too Late

Label: FREIA Music

http://www.tumbletown.nl

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s