Jack O’ the Clock – Repetitions of The Old City – II

Jack O ‘The Clock treedt regelmatig op in de Pacific Northwest en had al vijf albums uitgebracht (plus eentje met covers). De kritisch bejubelde opnames van de groep gaan verder dan hun live-geluid en bevatten stukjes percussie- en veldopnames op locatie. Het zesde album van de band is er een die stof tot denken geeft…

jotccover

Door Rinco Ennema

Jack O ‘The Clock werd opgericht in Oakland, Californië in de zomer van 2007 toen Damon Waitkus en Nicci Reisnour, beiden compositiestudenten aan het Mills College, een wederzijdse interesse ontdekten voor het maken van op folk geïnspireerde songwriting met een compositorische benadering van instrumentatie en arrangement. De groep begon als een akoestisch trio, met Waitkus op gitaar, hammer dulcimer en zang, Reisnour op harp, wijnglazen en melodica, en Emily Packard op viool en banjo. Ze werden al snel vergezeld door percussionist Jordan Glenn en begonnen rond de Bay Area te spelen aan het begin van 2008. In de zomer van dat jaar vertrok Reisnour en het resterende trio riep Jason Hoopes (bas) en Kate McLoughlin (fagot, zang en fluit) erbij. Het uitgebreide ensemble stelde Jack O ‘The Clock in staat om de sound drastisch te diversifiëren, met elementen van progressieve rock, free jazz, minimalisme en andere invloeden die zich voordeden toen nieuw materiaal zich ontwikkelde.

jotcEn dat nieuwe materiaal heeft zich ontwikkelt, kan ik je zeggen. Het vervolg op REPETITIONS OF THE OLD CITY – I (2016) is een erg bijzonder album geworden waarbij ik qua beleving heen en weer word geslingerd tussen Ian Anderson en Robert Wyatt. Vervolgens word ik op en neer gestuiterd en tref ik Kermit (de Spaanse band, niet de kikker, duh) en Bosnian Rainbows.

De plaat nodigt uit tot meerdere luistersessies. Sterker nog: de muziek werkt verslavend. Positieve hallucinaties gegarandeerd.
Stukkie luisteren?

https://jackotheclock.bandcamp.com/album/repetitions-of-the-old-city-ii

Tracks

01. Damascus Gate
02. Miracle Car Wash, 1978
03. Island Time
04. Errol At Twenty-three
05. Whiteout
06. Guru on the Road
07. My Room Before Sleep
08. Into the Fireplace
09. Unger Reminisces
10. I`m Afraid of Fucking the Whole Thing Up
11. Double Door
12. A Sick Boy

http://jackotheclock.com

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s