The Man From RavCon – Another World

The Man From RavCon (ook bekend als Mike Brown) maakt progressieve, melodische instrumentale muziek… muziek met een sterke visuele aantrekkingskracht ontworpen om beelden te creëren in de geest van de luisteraar… muziek die de luisteraar meeneemt…
Another-World-Cover-1500X1500-768x768
Door Rinco Ennema

Sinds 2010 maakt The Man From RavCon avontuurlijke, atmosferische instrumentale muziek met Mellotron-verrijkte arrangementen geaccentueerd door piano en orgel, synths, bas, dynamische percussie en melodieuze gitaar. Hij mixt invloeden van 70’s klassieke FM-albumrock (Stones, Kraftwerk, Steely Dan, Supertramp) met een melodische prog-smaak.

The Man From RavCon’s negende release, “Another World”, kan worden beschouwd als een iets toegankelijker werk dan zijn eerdere werk, maar is niet minder avontuurlijk van aard. Met bijdragen van twee speciale gasten, gitarist Larry Smith en fluitist Jeff Eacho, biedt ‘Another World’ een meer luchtige en lichtere sfeer, waardoor het de perfecte soundtrack is voor de zomer van 2018 en daarna. Haha! Maar dan wel voor onze eigen select groep liefhebbers van échte muziek!

Brown speelde in The Ravelers, een powerpopband. Solo is het heel andere koek die hij aansnijdt. Hij werd eerder door andere vooraanstaande progmagazines uitgeroepen tot absoluut fenomeen. PROG Magazine noemde “Skyscraper” (2013) “a straight-up classy affair” en Progression Magazine vond van “Strange Universe” (2016): “an alluring musical time capsule fueled by analog synth timbres, psychedelic prog motifs and spacey rockin’/ambient hues that entrance, charm and certainly keep you guessing what might come next.”
Daar komt nu een heuse Rock Affairs- nominatie bij: die van zeer vernieuwende instrumentalist die je het ene moment doet geloven dat je naar Kraftwerk luistert terwijl het later toch New Order bleek te zijn. Of iets ertussenin.

The Man From RavCon’s langverwachte nieuwe album “Another World” zal op 22 juni worden uitgebracht en ik vind ‘m bijzonder mooi. #jazzypoppyrockyproggystyle zal ik maar zeggen. Genieten met een hoofdletter G.

Brown is zelf ook enthousiast over dit album: “Deze plaat was een beetje een verrassing. Alles kwam zo vanzelf samen en was volledig logisch! Natuurlijk doet het geen pijn om getalenteerde vrienden zoals Larry en Jeff te hebben, die echt hielpen om de nummers die ze speelden op een hoog niveau te brengen. “
Track List:

1. Colossus (feat. Larry Smith), 2. Satellite Flight, 3. Max The Cat (feat. Jeff Eacho), 4. Code Red, 5. Promised Land, 6. The Garden (feat. Jeff Eacho), 7. A Peaceful Transition, 8.Another World, 9. Pole to Pole

http://www.manfromravcon.com

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s