Pink Cocoon – Alienation

Pink Cocoon is een trio onder leiding van de 22-jarige gitarist / zanger Zolla Marc uit Montreal, Canada. “Doom Blues” is de geprefereerde beschrijving voor zijn stijl die zich richt op zware, bluesy riffs met een vleugje doom en aanstekelijke melodieën. De line-up tijdens live-optredens is het klassieke trio met Zolla Marc op gitaar / leadvocals vergezeld door een wisselende line-up op bas en drums.

CD100_out

Door Rinco Ennema

De invloeden van Pink Cocoon variëren van Jimi Hendrix, Black Sabbath, Nirvana, Stevie Ray Vaughn, Pentagram, Electric Wizard, The Pretty Reckless, Robin Trower, Frank Marino, Blue Cheer, the Distillers, Motorhead, Black label Society, Reignwolf … de lijst gaat maar door … mix al deze bands in een blender met een vleugje moderniteit maar ook old school-geluid en dan krijg je deze sound.

Pink Cocoon begon in eerste instantie tijdens de zomer van 2016 als een solo studio-project.

Wat live-optredens betreft, is de band luid en maakt gebruik van kneiterharde versterking, zodat het publiek zichzelf kan overspoelen met de Pink Cocoon-ervaring door elk optreden als hun laatste te spelen. Feedback en sustain is daarbij volop aanwezig. De eerste live-uitvoering van de band was op 21 april 2017 in Montreal en het gezelschap heeft in het eerste jaar meer dan 50 optredens gespeeld.

Het album is in eigen beheer uitgegeven en verdiend wat mijn betreft een podium. Bij deze.

Tracks:
1. HELP ME 6:09, 2. NO CONTROL 4:37, 3. OLD LADY AT THE WINDOW 8:04, 4. SOMEONE IS OUT THERE 4:06, 5. A NEW BEGINNING 1:06, 6. CHILD OF DEATH 7:47

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s