Arca Progjet – Arca Progjet

Arca Progjet werd geboren uit een idee van Alex Jorio (de drummer van Elektradrive) en Gregorio Verdun (bas en toetsen). Samen met Sergio Toya (zang), Carlo Maccaferri (gitaar) en Filippo Dagasso (toetsen en programmeren) kwam er een band tot stand en daar is nu het debuutalbum van uit. Een kennismaking…

arca

Door Rinco Ennema

Op het label van Jolly Roger Records, dat alleen Italiaanse bands onder de vleugels neemt, kwam het album op 21 april uit. En ik vind het zeker een veelbelovend debuut. De Italiaanse taal, daar kun je wat van vinden natuurlijk. Maar muziek is internationaal en daarmee zit het best snor op deze plaat.

De plaat kreeg de bandnaam mee als titel, “Arca Progjet” en is een lekkere hardrockplaat geworden met progressieve rock en Italiaanse teksten. Voor wie ingewijd is in de Italiaanse prog-scene: als speciale gasten doen verschillende helden uit die kringen mee, zoals Mauro Pagani (PFM en samenwerkingen met artiesten als F. De Andre ‘, Timoria, Gianna Nannini, Ligabue, …), Gigi Venegoni en Arturo Vitale (Arti & Mestieri).

Invloeden komen uit alle hoeken van de (neo)prog, zo te horen. Ik herken een stukje van Porcupine Tree’s “The Creator Had A Mastertape” maar ook plukjes Camel, IQ en Jethro Tull zijn waarneembaar. Goei synths, lekker gitaarwerk. Drums vind ik wat blikkerig klinken maar dat kan liggen aan de digitale link die ik gebruikt heb om het album te beluisteren. Al met al zeker de moeite waard om eens te beluisteren, bandcamp kan uitkomst bieden voor een echte kennismaking. Leuk debuut!

 

 

Tracklist:
1. Arca
2. Meta’ Morfosi
3. Requiend
4. Battito D’Ali
5. Sulla Verticale
6. Neanderthal
7. Cielo Nero
8. Delta Randevouz
9. Un. Inverso
10. Pozzanghere di Cielo
11. Acqua (CD Bonus)

Line-up:
Alex Jorio (Elektradrive) – drums, percussion, keys
Gregorio Verdun – bass, keys
Sergio Toya – vocals
Carlo Maccaferri – guitar
Filippo Dagasso – keys, programming
With
Mauro Pagani (P.F.M.)
Gigi Venegoni
Arturo Vitale (Arti & Mestieri)

https://www.facebook.com/ARCA-Progjet-1822952744593772/
https://jolly-roger-records.bandcamp.com/album/arca-progjet-arca-progjet

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s