Toundra – Vortex

Overweldigend en bombastisch. Dat is het nieuwe album van Toundra dat op 27 april verscheen. Bam!

toundracover

Door Rinco Ennema

Onze Madrileense vrienden begonnen in 2007 en zijn dus al wat jaartjes onderweg. Zoals we van ze gewend zijn is het ook op de nieuwe plaat ‘Vortex’ weer een proeverij van krachtige riffs prachtige, diepe melodieën en ingewikkelde lijnen, alles verpakt in lange, “elektrische” liedjes. Volledig instrumentaal en dat is prima want deze tracks hebben geen zang nodig.

De eerste vier albums kregen cijfers als titel, van I t/m IV. Waarom er nu gekozen is voor een echte titel is ons niet bekend. De betekenis van het woord past echter uitstekend bij dit album: een draaiende beweging in een uitvloeiende stof. En draaien doet het, bij mij nu al de hele avond via de speakers. Wát een lekkere beukplaat is dit weer geworden!

toundraband

Ik kan niet anders zeggen dn dat je zelf maar moet gaan luisteren naar deze verzameling van heerlijke recht-door-zee-rocknummers die, zeker als je ze via een koptelefoon beluistert, je meeslepen in een wereld waarin je je onoverwinnelijk waant. Een adembenemende toundra…

TOUNDRA – Vortex (49:21)
1. Intro Vortex (01:30)
2. Cobra (06:30)
3. Tuareg (08:14)
4. Cartavio (02:16)
5. Kingston Falls (04:16)
6. Mojave (11:10)
7. Roay Neary (02:04)
Cruce Oeste (07:21)

Online
http://www.facebook.com/toundra

http://toundra.es/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s