The Aaron Clift Experiment – If All Goes Wrong

Een nieuw prog-album werd op 4 mei uitgebracht door The Aaron Clift Experiment. Met de titel ‘If All Goes Wrong’, is dit het derde album van het Austin-ensemble en bevat de meest diverse muziek van de band tot nu toe – liederen vol pakkende melodieën, heel aardige epics en hier en daar een poplijntje…

28059440_2018570148158634_7739008991730180578_n

Door Rinco Ennema

Bandleider Aaron legt uit: “Ik heb altijd van muziek gehouden die zowel verfijnd als direct is – uitdagend maar ook toegankelijk, en met ‘If All Goes Wrong’ heeft onze muziek dat evenwicht beter bereikt dan ooit in onze carrière.”

Om deze set nummers tot leven te brengen heeft de band het talent van enkele van de gitaristen uit Austin ingeschakeld, waaronder Van Wilks, Arielle (een student van Brian May en medewerker van de legendarische gitarist), en Dave North (van de psychrockers The Cuckoos). Het resultaat is een album dat de grenzen van het prog-genre verlegt. Maar is het ook een goed album? Na het meerdere keren beluisteren kom ik tot de conclusie dat het met de muziek (in de meeste gevallen) wel goed zit. Het is wel wat statisch hier en daar maar in de basi klopt het concept van de muziek wel.

2017-05-06-RosFest-009

Co-songwriter, Devin North, merkt op: “Dit album laat zien tot wat een rockband in staat is en weet te dealen met een van de fundamentele worstelingen in het zijn van een progressieve rockband: het spelen van het gevestigde genre van progressieve rock en het daadwerkelijk maken van muziek die verder gaat. Er wordt niets halverwege gedaan aan dit album. ”

Dat mag zo zijn, feit blijft dat ik me af en toe stoor aan de zang. Die is namelijk, met name tijdens wat hogere noten, niet het meest fijn om naar te luisteren, zeg maar. Meestal gaat het goed maar er zijn een paar stukken die écht afbreuk doen aan de rest van de plaat. Het ergst is dat in openingsnummer ‘Faith’.

Prog Magazine nomineerde de band voor Best Unsigned Artist van 2013 en voor de Progressive Music Award in 2016 en in de afgelopen jaren heeft de band een aanzienlijk wereldwijd aanhangersucces bereikt. De laatste twee albums, ‘Lonely Hills’ in 2012 en 2015 ‘Outer Light, Inner Darkness’, waren alom geprezen progressieve rockprestaties, die op verschillende beste albumlijsten aan het einde van het jaar belandden. In 2017 had de band een top-optreden op RosFest, een van de grootste progressieve rockfestivals ter wereld. Dan verwacht je iedere keer weer een topproduct, en deze keer valt dat, door die zang, een beetje tegen.

Wie daar doorheen weet te prikken en zich focust puur op de muziek, teksten en de energie die het album heeft, kan zich hier prima mee vermaken. Want lang niet alles gaat mis op deze plaat…

01. Faith
02. Last Crash
03. Absent Lovers
04. Better Off Before
05. Castle in the Sky
06. Savage in a Fancy Suit
07. Dream Within a Dream
08. Wild Hunters
09. If All Goes Wrong
10. Back to the Water (bonus track)

Featuring:

Aaron Clift – Vocals/Keyboards
Devin North – Bass
Tim Smith – Drums and Percussion

Web site: www.aaronclift.com
You Tube: www.youtube.com/aaroncliftmusic
Facebook: www.facebook.com/aaroncliftmusic
Twitter: www.twitter.com/aaroncliftmusic
Instagram: www.instagram.com/aaroncliftmusic

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s