Needlepoint – The Diary of Robert Reverie

Heel af en toe komt er iets ten burele waardoor je ontzettend wordt verrast. Vandaag is het zo’n dag. Een buitenbeentje van de hoogste categorie zit in de cd-speler en ik word terug in de tijd geslingerd…

needlepoint

Door Rinco Ennema

Er komt van alles voorbij, qua invloeden en vergelijkingen. Robert Wyatt, het oude Pink Floyd (Syd Barret-era), Matching Mole, Gentle Giant, Camel, Caravan… met name de eerste twee blijven hangen in de vergelijkingsmachine. Needlepoint heeft met het vierde album, dat ‘Outside The Screen’ opvolgt, een briljant meesterwerk neergezet dat zó de aan de sfeer van de jaren zeventig doet denken, dat ik er echt door van de wijs word gebracht. Het is een mengeling van dromerige jazzrock en poppy “renaissance-rock”. Gitarist Bjorn Klakegg, die alle nummers schreef, heeft onwijs zijn best gedaan en het resultaat mag er zijn.

‘The Diary of Robert Reverie’ is lichtvoetig, speels en enthousiast en dan op de old-schoolwijze. Olaf Olsen verzorgt het drumwerk, David Wallumrod is verantwoordelijk voor de toetsen. Bassist Nikolai Haengsle (tevens producer van de plaat) krijgt een melodie uit elke baslijn die doet denken aan het werk van Soft Machine.

Het merendeel gaat over Robert, een dromerig type, ontsproten aan het brein van Bjorn Klakegg. Geïnspireerd door zijn omgeving en de soms vreemde mensen die daarin wonen tekent Robert zijn verhaal op en wij mogen dat inzien. Horen vooral. En dat laatste, dat moet je echt doen. De cover werd overigens getekend door Rune Klakegg, de oudere broer van Bjorn. Het album komt 25 mei uit.

Kopen? https://www.bol.com/nl/p/the-diary-of-robert-reverie/9200000092035346/

Tracks:

1. Robert Reverie
2. On The Floor
3. All Kinds Of Clouds
4. Will It Turn Silent
5. In My Field Of View
6. Grasshoppers
7. Beneath My Feet
8. In The Sea
9. Shadow In The Corner

https://www.facebook.com/needlepoint.official/

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s