Film en soundtrack SCREAM FOR ME SARAJEVO verschijnen op 29 juni

“Scream For Me Sarajevo touched on something far beyond the confines of a mere music documentary” – Nick Ruskell, Kerrang!

*persbericht*

Google Drive:My Drive:Iron Maiden:Scream For Me Sarajevo:3D DVD Packs Scream.jpg

 “The most heart-rending and emotional film I’ve seen in years…a true tale of triumph over tragedy!” – Paul Anthony, Planet Rock

 “An extraordinary, deeply moving film that nails the unique but indescribable power of music to give people hope, resilience and joy, even in the most hideous circumstances. Plus, of course, the soundtrack is killer!” – Dom Lawson, Metal Hammer UK

 Tijdens het langste beleg ooit van een stad in de tijd van de moderne oorlogsvoering en tussen de mortieren en granaten stemde een heavy metal band in een concert te geven ….

 Scream for Me Sarajevo is het verbazingwekkende verhaal van een van de meest onwaarschijnlijke rockconcerten gegeven door Bruce Dickinson en zijn band Skunkworks in 1994. Midden in de chaos van de oorlog en met gevaar voor eigen leven werd de band de belegerde stad Sarajevo in gesmokkeld om een concert te geven voor de burgers.

Bekijk de trailer hier.

 De film is veel meer dan een standaard concertregistratie en laat zien hoe de bewoners van Sarajevo maatregelen treffen om met de ontberingen van de oorlog om te gaan en hoe ze grenzen verleggen om te overleven. Het belicht een bloeiende ondergrondse cultuur van kunst en muziek en laat zien wat een enorme impact het concert had op de mensen van Sarajevo, die dachten dat ze vergeten waren door de rest van de wereld.

De documentaire bevat beelden van het concert en de oorlog zelf, maar ook recente interviews van Bruce en zijn bandleden. Ook volgen de makers Bruce als hij later teruggaat naar Sarajevo voor een emotioneel weerzien. Bruce: “War turns the world on its head, but this is an optimistic message. It changed the way I viewed life, death and other human beings.”*

Naast dat de film op dvd, blu-ray en digitaal verschijnt via Eagle Visison, komt ook de muziek uit op CD, dubbel vinyl en digitaal via BMG.

De muziek uit de film zijn nummers uit de solocarrière van Bruce Dickinson. Het album bevat ook nog een paar zeldzame tracks, zoals ‘Acoustic Song’ (voorheen alleen beschikbaar als bonustrack op de Best of Special Edition uit 2001), ‘Inertia (Live)’ (voorheen alleen beschikbaar als bonustrack op de expanded re-release van ‘Skunkworks’ uit 2005) en de afsluiter van de plaat ‘Eternal’ (voorheen alleen beschikbaar als bonus track op de Japanse release van ‘Tyranny Of Souls’).

 

SCREAM FOR ME SARAJEVO – Album Tracks

1 Change Of Heart
2 Tears Of The Dragon
3 Gods Of War
4 Darkside Of Aquarius
5 Navigate The Seas Of The Sun
6 Road To Hell
7 Arc Of Space
8 Omega
9 River Of No Return
10 Power Of The Sun
11 Strange Death In Paradise
12 Inertia (Live)
13 Acoustic Song
14 Eternal

Scream For Me Sarajevo kan exclusief vooruit besteld worden via PledgeMusic op: www.screamformesarajevo.com

Awards:  Sarajevo Film Festival: Audience Award; Human Rights Award; Special Jury Prize (Documentary) / Chicago International Movies & Music Festival (USA): Best Feature Documentary / DokuArt Bjelovar (Croatia): Audience Award; Young Jury Award/ dokuMfest (Bosnia & Herzegovina): Best Documentary  / Tuzla Film Festival (Bosnia & Herzegovina): Best Documentary  

*Fragment van Bruce Dickinson’s autobiografie, ‘What Does This Button Do?’

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s