Mother Bass – Mother Bass

De stem van de zanger is lang niet slecht. Sterker nog, die is loepzuiver! Maar waarom moet ik dan af en toe aan Marilyn Monroe denken? Eens uitpluizen wat er aan de hand is met dit album van de Nederlandse band ‘Mother Bass’.

mobaband

Door Rinco Ennema

Drummer Roy Veltien (Full Nelson), tenor Daan Dekker (Armed Cloud) en bassist Roel van Erp (Ernest van Aaken Band) zijn geen onbekende namen. Dat ligt misschien iets anders voor Friso Woudstra, een gitarist en songwriter, die na dit album ook geen onbekende meer zal zijn. Samen vormen ze ‘Mother Bass’ en maakten ze het zelfgetitelde debuutalbum dat uitkwam via Freya Records. De plaat werd geproduceerd door Wouter Budé (Navarone, Orgel Vreten).

albumhoes moba

Klassieke hardrock met hier en daar een snufje klassieke prog. Denk aan Led Zeppelin, King Crimson en Soundgarden. Hoe ze live klinken hebben veel fans al kunnen horen tijdens de band’s zelf georganiseerde festivals: Onder De Radar (ODR). Maar hoe is het gesteld met deze studio-opnames? Daar is wel het één en ander over te zeggen…

 

bandfoto 2mobaHet is een tijdloze stijl die de band hanteert, rock die voor vrijwel iedere liefhebber wel iets heeft. Het beslaat een groot terrein en dat maakt dat veel liefhebbers zullen genieten van dit album. Muzikaal hebben we te maken met specialisten, de nummers hebben een stevig fundament en dat zorgt voor sterk metselwerk. Ook in de rustige tracks valt er genoeg te genieten. En het is ook tijdens die wat rustiger nummers zoals ‘Strangers Once’ dat het me duidelijk wordt waar dat Marilyn Monroe-idee vandaan komt. Daan’s stem is aandoenlijk, het zijn geen maniertjes die hem laten klinken zoals hij klinkt: zo is hij gewoon. En dat frêle, breekbare idee terwijl we eigenlijk te maken hebben met een powerkanon zorgt voor de vergelijking. Goed gedaan heren, toffe plaat!

Tracks:

01. Five Fifteen
02. Silver Spoon
03. Wolfman
04. Grand Old Town
05. Strangers Once
06. Sceneries
07. Roadside Epihany
08. The Mansion
09. Fly
10. Eventide

http://www.motherbass.com
http://www.facebook.com/motherbassband

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s