God Is An Astronaut – Epitaph

Het zijn stuk voor stuk innemende en hypnotiserende instrumentale stukken, wat mij betreft van grote klasse en fantastisch om met gesloten ogen en een goed glas van te genieten. Heerlijke plaat!

giaa

Door Rinco Ennema

Het eerste nummer begint rustig maar vervolgt met spannende chaos overgaand in onvervalste dampende stonerrock. Dit nummer bepaalt de sfeer van het album. De tweede track maakt duidelijk dat deze band weet hoe ze een thema moeten kiezen. Er wordt vanuit een kern gewerkt naar lagen om die kern heen. En dat doen ze goed. Het gaat verder met een lieflijk nummer dat gewoon rond de luisteraar zweeft. Een beklijvend stuk muziek met een interessante opbouw. En dat zet zich voort in het daaropvolgende nummer, met recht kun je dit album eigenlijk één lange seance noemen.

giaa2

 

Sinds de oprichting zestien jaar geleden heeft het Ierse kwartet ‘God Is An Astronaut’ zich geprofileerd als een van de betere instrumentale groepen met een samensmelting van intense rockinstrumentatie, etherische en emotionele soundscapes, ontzagwekkende dynamiek en transfixerende melodieën. ‘Epitaph’, hun negende, is een album dat een progressie in het geluid laat horen maar blijft trouw aan de stijl die de band heeft helpen definiëren. Het hoesontwerp is geschilderd door de Franse kunstenaar Fursy en past mooi bij de melancholische stemming. Geassocieerd door oud-drummer Lloyd Hanney, komen ook bijdragen voorbij van Jamie Dean (op toetsen) en Xenon Field (sound design).

Al met al een prachtig en hypnotiserende stuk muziek. Het distilleert alle pijn, verdriet en verlangen en voert je even weg van al dat. Een album dat je diep zal raken en je zal oproepen om vaak opnieuw te beluisteren.

Tracks:
1. Epitaph 7:53, 2. Mortal Coil 5:32, 3. Winter Dusk/Awakening 6:42, 4. Seance Room 7:40, 5. Komorebi 5:31, 6. Medea 6:58, 7. Oisín 4:19

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s