Tantal – Ruin

Na meer dan een decennium van messen slijpen stijgt de band Tantal uit Moskou naar nieuwe hoogten met het album ‘Ruin’, een plaat met dynamische composities, stilistisch op de kruising van donkere, progressieve, Gothic- em moderne metal. Met indringende melodieën, afgewisseld met de krachtige vocalen van frontvrouw Sofia Raykova en expressief gitaarwerk in de traditie van Dream Theatre en Yngwie J. Malmsteen, is ‘Ruin’ de ultieme representatie van het Tantal-geluid.

tantalruin

Door Rinco Ennema

Tantal is in 2005 opgericht en is een eclectische female-fronted metalband, wiens muziek een breed scala van metal- en rock-genres beslaat bij het creëren van hun geheel eigen stijl. De onmiskenbare vonk die het vuur doet oplaaien is de stem van Sofia Raykova’s vocalen, die haar persoonlijke instrument kan laten variëren van krachtig maar helder zingen tot gillen en grommen.

De leden van Tantal hebben een indrukwekkende stamboom. Dmitry Ignatiev is gitarist van Everost en Flash of Agression (naast Andrey Smirnov van de Duitse legendes U.D.O. en Dirkschneider). Ignatiev is ook een gitarist in het grote symfonie-project Metallica Show (eerbetoon aan het S & M-album). Zangeres Sofia Raykova neemt ook deel aan de beroemde Russische Power-Metal band Epidemia samen met Maria Archipova van Arkona.

Dit album is al in 2017 uitgekomen maar bereikt pas nu onze mailbox. Vaak, als we muziek uit Rusland binnenkrijgen is het mereendeel instrumentaal (I Will Kill Cheetah, Ciolkowska, Rozmainsky and Mikhaylov Project). Maar wat zou Tantal zonder Sofia moeten? Het is haar zang (zonder accent) dat dit album draagt, al kan ik niet anders zeggen dan dat de muziek ook heel goed is, met een stevig basis en lekkere effecten. Heel fijn album, toegankelijk maar niet simpel. Смотрим!

Track Listing:

1. Constant Failure
2. Denial
3. Torn Inside
4. Drained
5. Torpid
6. A Hopeful Lie
7. Low
8. Ruin
9. Tears Of Yesterday
10. The Awakening

http://www.facebook.com/tantalofficial/
http://www.instagram.com/tantal_band/
vk.com/tantalofficial

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s