TesseracT – Sonder

Dit is het langverwachte vierde album van de van de band die in de categorie “innovators van de progressieve metal scene” valt: TesseracT.
Duizend bommen en granaten! Dat gaat hard, hoor!

Tesseract - Sonder

Door Rinco Ennema

Na optredens met bands als Megadeth, Devin Townsend Project en Gojira, zijn de pioniers terug. Op ‘Sonder’ combineert de band de progressieve en rauwe elementen van hun eerste twee albums met de toegankelijkheid van voorganger ‘Polaris’. Het bevat ook field recordings, gemaakt door de wereldwijde online fanbase van de band, die hiermee een beeld schetst van de complexiteit en variatie in levens van mensen overal ter wereld, wat ook een terugkerend thema is op de plaat.

Het is wel een beetje een vluggertje, al met al. De nummers zijn kort en dan zijn het er ook nog een keer niet zo heel erg veel. Acht tracks waarvan de kortste 2:19 is en de langste nét de 6:56 aantikt. Maar hey, het is TesseracT dus wát je te horen krijgt is van topkwaliteit. Het schuurt, het wringt en het bijt. Vanaf opener ‘Luminary’ heeft de band mijn volle aandacht. Heel intrigerende plaat, deze mengeling van atmosferische geluiden en melodieën en de desoriënterende kneiterharde waarheid van de muzikale keuzes die de band maakt.

Tracks:

1. Luminary 03:13
2. King 06:56
3. Orbital 02:19
4. Juno 05:13
5. Beneath My Skin 05:34
6. Mirror Image 05:47
7. Smile 04:47
8. The Arrow 02:37

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s